Deskovinky #17: Napichovačka na vidle

Deskovinky #17: Napichovačka na vidle
Sdílej
 
Tentokrát se vydáme hledat ninju, který nám jde po jahodách za domem, ale vypravíme se i na Mars, který si vyloženě žádá, aby ho někdo kolonizoval. Tak proč ne vy!

Slož to: Bitva ubrousků

Logický rychlík Slož to! •  Albi

V průběhu dubna vyjde na českém trhu kromě Scythe a Puerto Rico menší logická hra Slož to!. V závratném tempu prověří vaše logické myšlení a zručnost. Vaším úkolem bude (podobně jako v Ubongu) splnit podmínky na právě otočené kartě, tedy složit váš ubrousek tak, aby na něm bylo vidět pouze kartou požadované jídlo. Něco nám říká, že u tohohle rychlíku potečou nervy proudem ruku v ruce se zábavou.

 

Mars: Teraformace se blíží

Mars: Teraformace •  Mindok

Téma osidlování Marsu zažilo roku 2016 svůj největší boom. Jedna z nejlépe hodnocených loňských her vyjde česky pod názvem Mars: Teraformace. Hráči se stanou majiteli společností osídlujících rudou planetu. Čeká vás zvyšování kyslíku planety, zvedání teploty, vytváření oceánů, vysazování lesů a budování měst. To vše samozřejmě za účelem co největšího zisku. Na datum vydání stále čekáme.

 

Vesničani útočí na Kickstarter!

Z hraní deskovky Village attacks •  Grimlord Games

Březen je, zdá se, nejplodnějším měsícem deskovek na Kickstarteru. Urodilo se tolik projektů, že nevíme, po čem sáhnout jako první. Hra Village Attacks by však neměla ujít vaší pozornosti, pokud patříte k náročnějším hráčům a baví vás hry na hrdiny, ve kterých levelujete svou postavu, pobíháte s ní po mapě a souboje řešíte kostkami. To vše Village Attacks nabízí – vesničané se rozhodli jednou pro vždy skoncovat s otravnými monstry, a tak se po boku lovců a mocných hrdinů vydávají do jejich doupat.

Pokud jste nabyli dojmu, že to vy budete ti mocní hrdinové, tak jste na omylu. Stanete se totiž oněmi monstry bránícími svá území před velmi otravnými lidmi. Jste sice silnější než většina smrtelníků, jenže jich je o něco víc. Musíte tak spojit síly, plánovat kroky společně a hlavně přežít noc plnou vidlí a motyk. Hru si můžete předobjednat za zhruba 3000 korun, což je dnes bohužel standardní cena u projektů podobných rozměrů (spousta plastových figurek, karet, kartonu, kostek atd.).

 

Jahodový ninja!

Deskovka Strawberry Ninja •  Strawberry Studio

Výše zmíněný projekt patří k těm velice oblíbeným, ale drahým záležitostem, proto vždycky potěší hry jako Strawberry Ninja. Jedná se o malou rodinou hru s roztomilou grafikou a kočičkou! I v této hře musíte spolupracovat a pomoct kočičce najít proradného jahodového ninju. Během svého tahu jednoduše dvakrát přesunete po plánu karty lícem dolů, poslední přesunutou otočíte a vykonáte její efekt. Poté posunete kočičku a jakmile si budete myslet, že kočička stojí na kartě ninji, můžete kartu otočit. Čeká vás radost nebo zklamání. Strawberry Ninja je určen dětem, které uchvátí svou grafikou a krabička vyjde i s poštovným na 250 korun. A to už stojí za vyzkoušení.

Přečtěte si také:

Deskovinky #16: Iron Man a Hulk v české deskovce!

Deskovinky #16: Iron Man a Hulk v české deskovce!

Deskovinky recenzují: Česká karetní hra RONE

Deskovinky recenzují: Česká karetní hra RONE

Deskovinky recenzují: Kingdomino

Deskovinky recenzují: Kingdomino

Rozhovor s autorem Scratch Wars: Karty, figurky a deskovka

Rozhovor s autorem Scratch Wars: Karty, figurky a deskovka

 

Články odjinud