Výlety se Simpsonovými: Animovaná a šílená turistika

Výlety se Simpsonovými: Animovaná a šílená turistika
Sdílej
 
Homer, Marge, Bart, Líza a Maggie občas vyjedou mimo domovské město Springfield. A pak se dějí věci! Simpsonovi zažili ve stejnojmenném seriálu šílenou animovanou turistiku na zajímavých exotických místech od New Yorku přes Brazílii až po Japonsko. Co se jim tam přihodilo?

 

Nejslavnější animovaný seriál Simpsonovi se vysílá už 32 let a nedávno se dočkal 700. epizody, která už běžela i u nás. O tom, že Bart, Homer, Marge, Líza a Maggie s námi můžou zůstat navždy, se dočtete v časopisu ABC č. 11/2021 (tady si ho objednejte online).

Simpsonovi slaví 700! Oblíbené postavy v nej znělkách

Simpsonovi slaví 700! Oblíbené postavy v nej znělkách

Někdy se zdá, že SImpsonovi už zažili všechno. Za tu dobu se rozhodně podívali na mnoho turisticky zajímavých víc. A jak je to v jejich dobrodružstvích zvykem, příhody, které púřitom zažili, byly opravdu šílené.

Simpsonovi v New Yorku

Díl: Město New York vs. Homer Simpson (9. sezona, 1. epizoda)

Do New Yorku se Simpsonovi dostali nedobrovolně •  Prima

Z malého Springfieldu rovnou do New Yorku. Co se na tomhle výletu může pokazit? Úplně všechno! Simpsonovi sem totiž nejedou úplně dobrovolně, ale z donucení.

Právě v New Yorku totiž zaparkoval Barney auto, které mu Homer půjčil, a počet pokut stoupá raketovou rychlostí. Je potřeba auto si vyzvednout.

Zatímco Homer bojuje s policií a dopravními předpisy, Bart, Líza, Maggie a Marge navštíví nejslavnější památky včetně sochy Svobody i divadelní show na Broadwayi. A na rozdíl od Homera si to užijí.

Simpsonovi v Austrálii

Díl: Bart versus Austrálie (6. sezona, 16. epizoda)

Bart vyvolal mezinárodní indicent s Austrálií •  Prima

Bart je zvídavý kluk. Někdy to ale přinese hromadu problémů. Třeba když chtěl vědět, co je pravdy na tom, že v Austrálii se voda v záchodě točí opačným směrem než v Americe.

Aby zjistil, jak to je, rozhodl se do země klokanů zatelefonovat a omylem vyvolal mezinárodní incident. Teď musí spolu s rodinou odjet na druhý konec světa, kde ho čeká hodně neobvyklý trest: Nakopání do zadku obří botou.

Dojde ale i na ochutnávání australského kafe (což je ve skutečnosti pivo) nebo na podivnou hru s noži a lžícemi.

Simpsonovi XXV: Čtvrt století ve Springfieldu

Simpsonovi XXV: Čtvrt století ve Springfieldu

Simpsonovi v Japonsku

Díl: Třicet minut v Tokiu (10. sezona, 23. epizoda)

V Japonsku si Simpsonovi užili všechno, co je pro zemi vycházejícího slunce typické •  Prima

Simpsonovi navštívili i zemi vycházejícího slunce a užili si všechno, co je pro Japonsko typické. Podívali se na tradiční zápasy obřích sumistů,

Homer se rozhodl naučit se skládat z papíru origami, Bart navštívil v Osace továrnu na dobrůtky z ryb (a moc nadšený z toho nebyl) a celá rodina musela soutěžit i v hodně střelené televizní soutěži, která měla finále v aktivní sopce! Japonsko byla zkrátka trošku divná země. Homerova rodina na ni určitě hodně dlouho nezapomene.

Simpsonovi v Londýně

Díl: Obtěžoval jsem anglickou královnu (15. sezona, 4. epizoda)

Homer obtěžoval anglickou královnu •  Prima

Některé Bartovy kousky se Simpsonově rodince vyplatí. Když si totiž založil vlastní muzeum, nikdo nečekal, že bude slavit takový úspěch, až všechny pozve na výlet do Evropy.

Simpsonovi tedy odjeli do Anglie, kde narazili na premiéra, kterého si Homer spletl s Mr. Beanem, slavného herce Iana McKellena (Gandalf z Pána prstenů a Hobita) a samozřejmě i na královnu. A právě tady nastal problém, Homer ji totiž obvinil z toho, že není vládkyní Anglie, ale její dvojnicí, a skončil v neblaze proslulém vězení v Toweru.

Simpsonovi v Brazílii

Díl: Může za to Líza (13. sezona, 15. epizoda)

Letem světem se Simpsonem •  Prima

Líza je v rodině obvykle za tu nejchytřejší, občas si ale i ona vybere slabší chvilku. Třeba když se rozhodla sponzorovat brazilského sirotka jménem Ronaldo a rodinu to nakonec kvůli účtům za telefon vyšlo na pořádné peníze.

Simpsonovi se tedy rozhodli vyrazit do Jižní Ameriky na vlastní pěst, Ronalda najít a probrat s ním, co s celou situací hodlá dělat. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak. Simpsonovi jsou okradeni, naučí se tančit sambu a Barta sní anakonda. Prostě takový klasický výlet do Brazílie.

Simpsonovi ve vesmíru: Plakát odhalil tajný původ mimozemšťanů

Simpsonovi ve vesmíru: Plakát odhalil tajný původ mimozemšťanů

Tragédie Avengers: Infinity War postihla Simpsonovi

Tragédie Avengers: Infinity War postihla Simpsonovi

Hrdina ze Simpsonových na sebe prozradil, že je gay

Hrdina ze Simpsonových na sebe prozradil, že je gay

Autor

Svatopluk Hladový

 

Články odjinud