Spider-Man: Daleko od domova - až v Praze! Co prozradily první trailery

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Spider-Man bude v novém filmu daleko od domova. První trailer prozradil nečekaná překvapení a přinesl mnoho otázek. Navštíví Spider-Man Prahu? Kde jsou Avengers? Kdo je nový superhrdina Mysterio, se kterým se Spidey setká? Nebo je to ve skutečnosti superpadouch..? Na některé z nich už známe odpovědi.

 

Spider-Man: Daleko od domova bude první film studia Marvel (ve spolupráci se studiem Sony) po netrpělivě očekávaných eposech Captain Marvel a Avengers: Endgame. Hlavní hrdina Peter Parker vyrazí na školní výlet do Evropy, ale i tam si ho najde Nick Fury. Co chce? Asi pomoct zarazit řádění obřích monster, které mají schopnosti čtyř přírodních živlů. První dva trailery - americký a mezinárodní (to znamená: český) - jsou plné nečekaných překvapení a narážek.

Spider-Man v Praze

Spider-Man je najednou slavný a oblíbený hrdina. Teta May je jeho největší fanynkou - podobně jako v nedávno uvedeném skvělém animáku Spider-Man: Paralelní světy (který se odehrává v jiné realitě než současné filmy Marvelu).

Video se připravuje ...

Spider-Man: Daleko od domova - český trailer s dabingem • Zdroj: Falcon

Peter se rozhodne nebrat si s sebou na výlet kostým Spider-Mana. Přesto ho má později na sobě. Mezinárodní trailer odhaluje, že mu ho s sebou zabalila teta May. Ale Peter má nejen svůj klasický kostým, oblékne i novou tmavou verzi připomínající komiksového Agenta Venoma. Za předpokladu, že tmavý kostým má na sobě opravdu Peter…

Děj se odehrává na různých místech po celé Evropě. Film se natáčel v Anglii, italských Benátkách a Praze. V americkém traileru se objevuje záběr budovy, která vypadá jako Národní divadlo. V mezinárodním traileru se Peter a Mary Jane prochází po Karlově mostě. V obou trailerech si povídají v hledišti podobném interiéru Národního divadla.

Praha se objevuje i na prvním plakátu k filmu:

Spider-Man: Daleko od domova •  Marvel Studios/Sony

Kde jsou Avengers?

"Jsi na to úplně sám," říká Nick Fury. "Co budeš dělat?" Zajímavější otázkou je, proč je Spidey sám? Proč mu nepomůže Iron Man jako v prvním filmu Spider-Man: Homecoming? Proč se nemůže spolehnout na pomoc Avengers?

Ještě zajímavější otázka: kdy se odehrává film Spider-Man: Daleko od domova?

Spider-Mana jsme naposledy viděli, jak se na konci Avengers: Infinity War rozpadl na prach. Co kdyby se jeho dobrodružství Daleko od domova odehrávalo ještě předtím? Tak na to zapomeňte! Různé zdroje (včetně producentky filmu Amy Pascal) potvrdily, že Spider-Man: Daleko od domova odstartuje novou fázi filmů studia Marvel - a hlavně, že začíná jen "několik minut po Avengers: Endgame."

Tak moment! Má to snad znamenat, že Avengers zemřeli?

Video se připravuje ...

Spider-Man: Daleko od domova - americký trailer • Zdroj: Marvel Studios/Sony

Kdo je Mysterio?


Avengers v traileru nejsou. Zato se v něm objevuje nový superhrdina. Jake Gyllenhaal, který si před lety zahrál Prince z Persie, oblékl kostým Mysteria. Tajemný nováček pomáhá Spideymu v boji proti nezkrotným živelným monstrům. Aspoň to tak vypadá.

Komiksový Mysterio je superpadouch, který si zakládá na schopnosti klamu, složitých intrikách a pečlivě propracovaných plánech. Řádění monster ve filmu by ve skutečnosti mohla být jeho práce. Někteří fanoušci dokonce prosazují teorii, že Mysterio spolupracuje ještě s dalším padouchem a že i ten se objevil v traileru - maskovaný dobře známou tváří.

Spider-Man: Daleko od domova - Mysterio: Hrdina nebo padouch? •  Marvel Studios/Sony

Podle této teorie se Peter nesetkává s Nickem Furym ale s Chameleonem - dalším klasickým spider-manovským padouchem, který si dokáže přivlastnit jakoukoliv podobu. Fury v traileru sestřelí Peterova kamaráda omračovací šipkou a nechá ho ležet na zemi. To je prý příliš drsné i na drsňáka Furyho.

Vypadá to, že nás čekají ještě další nečekaná překvapení. Spider-Man: Daleko od domova bude v kinech od 4. července 2019.


Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

Spider-Man: Daleko od domova – Nový trailer přímo navazuje na Avengers: Endgame

X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

Spider-Man: Paralelní světy - Co znamenají poslední scény po titulcích?

Spider-Man: Paralelní světy - Co znamenají poslední scény po titulcích?

Tragédie Avengers: Infinity War postihla Simpsonovi

Tragédie Avengers: Infinity War postihla Simpsonovi

 

Články odjinud