Co znamenají titulkové scény filmu Spider-Man: Daleko od domova?

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Film Spider-Man: Daleko od domova uzavírají dvě titulkové, bonusové scény, které doplňují příběh a naznačují, jaká je budoucnost Marvelu. Co znamenají? To se dozvíš tady!

 

Nejočekávanější film roku Avengers: Endgame sice porušil dlouholetou tradici a úplně vynechal titulkové scény. Ale Spider-Man je tady, aby všechno napravil! Novinku Daleko od domova uzavírají dvě titulkové, bonusové scény, které doplňují příběh a naznačují, jaká je budoucnost Marvelu. Tady vysvětlujeme, co znamenají a jaké můžou mít důsledky.

Pozor! Následují spoilery, jestli si nechceš zkazit překvapení před shlédnutím filmu, přestań číst a vrať se sem později.

Spider-Man už není Daleko od domova, zato je s MJ! •  Falcon

1. titulková scéna

Spider-Man je veřejná hrozba

První titulková scéna přímo navazuje na závěr filmu. Spidey se právě zhoupnul s MJ na pavučině nad New Yorkem a chystá se vyrazit dál, když se na obrazovce velké televize objeví nečekaná zpráva. Kontroverzní zpravodajský web DailyBugle.net právě uveřejnil video z posledních okamžiků před smrtí záhadného Mysteria. Zfalšované video je sestříháno tak, aby to vypadalo, že nedávné teroristické útoky po celém světě zorganizoval Spider-Man. V dalším klipu Mysterio odhaluje, že Spider-Manovo skutečné jméno je Peter Parker!

Šéfredaktorem webu DailyBugle.net je J. Jonah Jameson, známá postava z komiksových příběhů, který nenávidí Spider-Mana do morku kostí. Hraje ho J. K. Simmons. Ten se poprvé objevil ve stejné roli už skoro před dvaceti lety ve filmu Spider-Man a v jeho pokračováních Spider-Man 2 a Spider-Man 3. Ty ještě neměly nic společného s filmy studia Marvel.

Tahle titulková scena naznačuje, že:

1) Spider-Man by v dalším filmu nemusel být tak oblíbeným hrdinou jako teď a přijít o svou tajnou identitu. A taky, že:

2) i když je Mysterio podvodník, paralelní světy, o kterých mluví, by mohly být skutečné. Protože jak by se sem jinak dostal úplně ten stejný J. Jonah Jameson známý z úplně jiných spider-manovských filmů?

Video se připravuje ...

Spider-Man: Paralelní světy (trailer s českým dabingem) • Zdroj: Falcon

Spidey a Venom v paralelních světech?

Práva na Spider-Mana a postavy z jeho příběhů dodnes vlastní studio Sony a Spidey se objevuje po boku Avengers jen díky vyjímečné dohodě se studiem Marvel. Právě studio Sony natočilo loňské hity Venom a Spider-Man: Paralelní světy. Venom se odehrává v jiném světě než filmy studia Marvel. Animák Spider-Man: Paralelní světy si zase krásně pohrál s myšlenkou různých Spider-Manů z různých vesmírů. Co kdyby se mohl Venom setkat se Spider-Manem z marvelovských filmů? Filmaři o tom už v zákulisí zuřivě uvažují. Studio Marvel si pojede po svojí vlastní linii (Fáze 5) a nějaký Venom je tam nezajímá. Ale ve studiu Sony by belie blázni, kdyby si nechali tuhle příležitost utéct mezi prsty!

2. titulková scéna

Nick Fury není Nick Fury

Taky se ti nezdálo, že by se někdo tak zkušený a ostřílený jako Nick Fury nechal Mysteriem tak snadno a naprosto oklamat? To proto, že to celou dobu nebyl Fury! V druhé titulkové scéně vychází najevo, že Nick Fury a Maria Hill jsou ve skutečnosti skrullové Talos a jeho manželka Soren z filmu Captain Marvel. Talos pak volá Furymu, který je ve společnosti mnoha dalších skrullů ve vesmíru. Talos říká Furymu mimo jiné to, že by se radši měl vrátit, protože se ho každý vyptává na Avengers.

Spider-Man se brzy dozví, že tohle není Nick Fury •  Falcon

Co dělá Fury ve vesmíru? Účastní se nějaké mise společně s Captain Marvel? Zakládá novou agenturu S.W.O.R.D.? Co je to S.W.O.R.D.? V komiksových příbězích se v podstatě jedná o vesmírnou obdobu agentury S.H.I.E.L.D., která se ve filmech rozpadla už během událostí viděných v Captain America: Návrat prvního Avengera. Z druhé titulkové scény zároveň vyplývá, že Spider-Man zůstal na Zemi zoufale sám a ostatní Avengers nejsou po ruce. S čím mají plné ruce se nejspíše dozvíme v dalších filmech Marvelu. Aspoň část z toho, co se chystá, bude určitě oznámeno už za pár týdnů na letošním ročníku akce Comic Con. Nejméně do té doby je poprvé po dlouhé době možné všechno!

Spider-Man, pavouci a bakterie: Co mají společného? Všichni umí vyrábět pavučiny!

Spider-Man, pavouci a bakterie: Co mají společného? Všichni umí vyrábět pavučiny!

X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

X-Meni a Avengers: Proč se ještě neobjevili v jednom filmu?

Spider-Man: Paralelní světy - Co znamenají poslední scény po titulcích?

Spider-Man: Paralelní světy - Co znamenají poslední scény po titulcích?

Spider-Man v novém ábíčku: Kup si ABC >>

Video se připravuje ...

ABC 14/2019 je tady! • Zdroj: redakce ABC

 

 

Články odjinud