Juniorfest: Natočte animák, sledujte filmy a debaty s herci

Juniorfest: Natočte animák, sledujte filmy a debaty s herci
Sdílej
 
Dnes startuje Juniorfest Live – filmový festival pro děti a mládež. Program nabídne online přednášky, diskuse a filmy. A ocení ho i zvídaví kutilové, pro které je připravena kreativní zábava. Live studio poběží každý den od 16:00 do 18:00 na www.juniorfest.cz až do 12. listopadu.

 

S Juniorfest Live (sledujte tady) si můžete například vytvořit vlastní animovaný film s doma dostupnými nástroji. Hned v úvodním dílu v pátek 6. listopadu se dozvíte, co vše k tomu potřebujete a pak sledujte každý díl, který vás výrobou postupně provede. V dalším workshopu si zase zkusíte rozhýbat postavičku Pana Tau. Budete potřebovat jen dvě kolečka ze čtvrtky, lepidlo, tužku, fixy a provázek. Natočte výsledek, ti nejlepší budou odměněni!

Nový Pan Tau na Juniorfestu

Právě postavička Pana Tau se dočkala seriálového pokračování. Nový Pan Tau vystupuje v roli školního maskota a loutkového panáčka vybaveného magickou mocí. Zjevuje se studentům vždy, když hrozí nesnáze a snaží se jim pomáhat. Vetšinou to ale dopadá jinak, než by člověk očekával a dochází k roztomilým nedorozuměním.

Juniorfest se letos přesouvá do online prostoru •  archiv Juniorfest

Hlavní roli nového Pana Tau ztvárnil britský stand-up komik a kouzelník Matt Edwards, který se gesty a emocemi přibližuje původnímu předobrazu oblíbené seriálové postavy. V České televizi jej můžete sledovat od roku 2021 a exkluzivně také od 13. listopadu na www.dafilms.cz v rámci navazujícího programu Juniorfestu.

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

Juniorfest Live a Kovy

Během projekcí Live studia však budete moci sledovat i zajímavé dokumenty. V nabídce najdete třeba dokument Offline o čtyřech teenagerech, kteří si zkusili žít týden bez internetu, pořad Kovy řeší dějiny o youtuberovi Kovym, nebo živé setkání s tvůrci a herečkami z dokumentu V síti o zneužívání děti na internetu. Na dokument navazuje i rubrika Na vlastní kůži, která v live studiu poběží každý den. Setkali jste se osobně s kyberšikanou? Pošlete do studia videozprávu nebo svou osobní výpověď, o kterou byste se chtěli s ostatními podělit.

Juniorfest ve světě loutek

Těšit se můžete i na komentovanou prohlídku výstavou Trojhlas z plzeňského DEPO2015. Ta vám ukáže loutkový svět z trojice filmů Betonová džungle od Marie Urbánkové, Noctuelle od Martina Petrlíčka a Dcera od Dariy Kashcheevy.

Výstava Trojhlas ukazuje to nejlepší ze současného loutkového světa •  archiv Juniorfest

Právě snímek Dcera v loňském roce vyhrál na udílení Českých lvů Cenu Magnesia za nejlepší studentský film a v letos byl nominován na Oscara. Loutkový snímek sděluje divákovi silné téma vztahu otce a jeho dcery a hledání cesty jednoho k druhému. Rozhodně by se měl zařadit do vašich „must see” letošního roku!

Live studio nabídne také setkání s filmovými herci a tvůrci, zábavné pořady a jiné zajímavosti: Třeba Herní slabikář a pravidelnou gastro rubrikou, ve které vás školáci naučí vařit. Živé studio Juniorfest live na www.juniorfest.cz poběží od 6. do 12. listopadu.

Juniorfest: Tipy na nej filmy festivalu online

Juniorfest: Tipy na nej filmy festivalu online

Juniorfest: Filmy, dokumenty a zábava online

Juniorfest: Filmy, dokumenty a zábava online

Na co dívat v karanténě? Nejlepší seriály pro děti a teenegery

Na co dívat v karanténě? Nejlepší seriály pro děti a teenegery

 

Články odjinud