Hry v novém ABC 14: Kirby: Planet Robobot a Tastee

Hry v novém ABC 14: Kirby: Planet Robobot a Tastee
Sdílej
 
V novém ABC číslo 14 si přečtete recenze na hry Kirby: Planet Robobot a Tastee: Lethal Tactics. Podívejte se o co jde, tady a teď!

Kirby: Planet Robobot

Růžová koule zase válí

Rádoby drsní kluci nad Kirbym mávnou rukou a půjdou hrát akční střílečku. Skutečně drsní kluci a holky však vědí, že hry ze série Kirby nejsou tím, čím se zdají být na obrázcích. Pod dětinsky barevnou slupkou se skrývají nenáročné, leč poctivé a nápadité plošinovky - a nejnovější díl není výjimkou.

Kirby: Planet Robobot sice vychází jen na „malé“ kapesní konzole Nintendo 3DS a 2DS, jedná se ovšem o obsahově bohatou záležitost, u které strávíte klidně desítky hodin. Jak už je u série zvykem, hra exceluje architekturou úrovní. Levely jsou neskonale pestré a barevné, každou chvíli se na vás řítí nový druh nepřítele nebo nečekaná překážka. Vývojáři vás neustále drží ve střehu a o nějakém stereotypu nemůže řeč.

Platforma – Nintendo 3DS

kirby.nintendo.com/planet-robobot

Tastee: Lethal Tactics

Hezky takticky a nebezpečně

Tastee je podobný typ hry jako XCOM 2, Invisibles Inc. nebo Hard West. Jde tedy o taktickou tahovou střílečku, ve které si tým hrdinů skládáte podle vlastního uvážení. V případě Tastee vybíráte z 12 různých postav čtyři bojovníky. Každý z nich má jedno ze čtyř speciálních povolání, které určuje základní vlastnosti.

Třeba sniper umí dobře střílet na dálku, ale je pomalý. Bomber zase zvládne jednou ranou napáchat pořádnou paseku. Povolání se vzájemně doplňují, ve výsledku ale záleží jen na vás a vaší strategii, jaký tým si postavíte. Speciální schopnosti každého z hrdinů výrazně ovlivňují dění na mapě – třeba možnost proskočit překážkou, aniž by vám to zpomalilo tah. Vybrat správné složení týmu a schopností hrdinů je rozhodně to zásadní.

Platforma – PC

tasteegame.com

O hrách se více dozvíš v novém ABC 14

Více o dalších hrách najdeš tady

Hraj online na hry.abicko.cz

 

Nový Xbox One S je nejmenší Xbox na světě

Nový Xbox One S je nejmenší Xbox na světě

Recenze hry Brány Skeldalu: 7 Mágů ve tvém mobilu

Recenze hry Brány Skeldalu: 7 Mágů ve tvém mobilu

 

Články odjinud