Udělejte si místo v knihovně: Vyjde artbook pro Kingdom Come: Deliverance

Udělejte si místo v knihovně: Vyjde artbook pro Kingdom Come: Deliverance
Sdílej
 
Pro velkorozpočtové a úspěšné hry běžně vycházejí artbooky – luxusní tištěné knihy se sbírkou ilustrací ze hry. Nyní se podobná připravuje i pro českou hitovku Kingdom Come: Deliverance.

 

V prvním čtvrtletí příštího roku vyjde 250 stránková výtvarná publikace zaměřená na českou historickou hitovku Kingdom Come: Deliverance. Půjde o takzvaný artbook, tedy především výpravnou obrazovou knihu. Listovat takovým kouskem je pro fanoušky hry anebo zájemce o krásné obrazy parádním zážitkem. Na stránkách artbooku obvykle vidíte své oblíbené herní lokace, jak je navrhli výtvarníci ještě před vymodelováním v počítači. Nejde tedy o záběry ze hry, ale o inspiraci pro podobu hry. Každá počítačová hra totiž začíná na papíře, na který ilustrátoři a výtvarníci kreslí podobu herního světa. Někdy jsou ilustrací jednoho místa desítky, než si návrháři hry vyberou tu, která nejlépe splňuje jejich požadavky.

Artbook Kingdom Come: Deliverance •  Xzone

Proměny Kingdom Come

To samé platí i pro herní hrdiny. Zrod jedné takové postavy trvá dlouho a mnohokrát se mění. Někdy je úplně první návrh absolutně odlišný od finální podoby! Jde to i tak daleko, že se muž změní na ženu – v případě Tomb Raider měl být původně hlavním hrdinou muž, ale časem byl přepracován na ženu. V Kingdom Come: Deliverance se něco takového nestalo, ale rozhodně bude zajímavé porovnávat míru historického detailu na ilustraci s tím, jak vypadá hra.

 

Artbook ve třech jazycích

Zmíněnou výtvarnou evoluci obvykle nevidíme. Zůstává v archivech a jen občas se část z ní objeví na internetu. Artbooky proto slouží i jako vítaný pohled do zákulisí vývoje hry. Jak to vypadalo v případě české historické Kingdom Come: Deliverance zjistíme již za několik měsíců v knize The Art of Kingdom Come: Deliverance. Prozkoumáte, jak výtvarníci navrhovali lokace v okolí Ratajů roku 1403 a do jaké míry jim pak odpovídá herní podoba. I když mnohé ilustrace známe, vydavatelská společnost Xzone slibuje, že najdeme řadu ilustrací, které nikdy neopustily kanceláře autorského studia Warhorse. O knihu bude zřejmě velký zájem, stejně jako o samotnou hru, protože vyjde kromě češtiny i v angličtině a němčině.


Přečtěte si také:

Jak chytří jsou virtuální rytíři z Čech v Kingdom Come?

Jak chytří jsou virtuální rytíři z Čech v Kingdom Come?

Elitní válečníci historie: Rytíři

Elitní válečníci historie: Rytíři

Přečetli jsme Ve jménu Husa: Zrození kalicha

Přečetli jsme Ve jménu Husa: Zrození kalicha

Strojky času: Matějská pouť

Strojky času: Matějská pouť

 

Články odjinud