Předveď své pilotní umění - Rytířem nebes v Rise of Flight

Předveď své pilotní umění - Rytířem nebes v Rise of Flight
Sdílej
 
Radarem naváděné rakety nebo vystřelovací záchranné sedačky jsou standardní vybavení současných bojových letounů.

Pojďte se ale vrátit do doby první světové války, kdy piloti ctili rytířské souboje a o vítězi nerozhodovala spolehlivost raket, ale pilotní umění.

Pokud máte odvahu, simulátor Rise of Flight vás posadí do dřevěných dvouplošníků, jejichž motory často zní jako nevyladěná sekačka na trávu a v kokpitu vám asistuje třeba jen otáčkoměr. V takových strojích se budete vznášet nad frontovou linii první světové války kolem francouzských měst Verdun a Arras, sypat bomby na pěchotu, sestřelovat pozorovací balóny, ničit zásobovací kolony a hlavně - vyhrávat letecké souboje.

To vše se odehrává nad detailní a velmi realisticky zobrazenou krajinou. Rise of Flight je úžasný také svou detailní simulací samotného letu. S dřevěným letadlem neustále pohazují poryvy vzduchu, v kabině řvou motory, ohlušuje vás svištění větru a vzdušné souboje odehrávající se smrtelně blízko země drásají nervy.

Dokonalou atmosféru kazí velké hardwarové nároky hry (srovnatelné s např. ArmA II), jež se projevují zejména při akcích s velkým počtem letadel a pozemních jednotek. Postěžovat bychom si mohli i na občas podivnou neúčinnost zbraní a malý počet typů letadel (čtyři). Avšak i s těmito nedokonalostmi je Rise of Flight momentální špičkou v leteckých simulátorech z první světové války.

 

Hodnocení: 70%

+ skvělý pocit z letu a atmosféra bojů, realistická simulace, originální prostředí, parádní grafika, multiplayer

- vysoká prodejní cena hry, málo letadel, velké HW nároky, nevyladěná účinnost zbraní

Výrobce: NEOGB

Web:

(http://riseofflight.com)

 


 

Na co se těšit

 

World of Warcraft Cataclysm

World of Warcraft Cataclysm •  archiv ABC

Třetí a zásadní rozšíření nejpopulárnějšího MMORPG World of Warcraft bylo konečně představeno. Sice se ho dočkáme až na konci příštího roku, ale už teď je zřejmé, že svět Azeroth čekají dramatické změny.

Těch mají být desítky, včetně navýšení maximální úrovně postavy na číslo 85, užijete si nových kombinací ras a tříd, přibude sedm nových lokací a dvě rasy - vlčí bestie Worgen pro Allianci a zákeřní Goblini pro Hordu. Těšíme se i na stovky nových questů, upravené PvP zóny a třeba i výhody pro členy Guild. Příští rok se Azeroth pořádně zatřese.

Proč se těšit: desítky změn hratelnosti, překopaný a vylepšený Azeroth, nové rasy, lokace, questy a schopnosti

Datum vydání: konec 2010

Výrobce: Blizzard Entertainment

Web:

(www.worldofwarcraft.com/cataclysm)

 

 


HERNÍ ZPRÁVY

 

Znovu pod hladinu

Ubisoft oznámil vývoj dalšího dílu ponorkového simulátoru Silent Hunter V. Kapitáni pozor, na jaře 2010 se vracíme zpátky do vod Atlantiku a konečně bude možné se po ponorce volně procházet. Mrkněte na trailer na

(www.silenthunter5.com)

 

Wolfenstein

Wolfenstein •  archiv ABC

Němečtí vojáci, stvůry a boje v jiných dimenzích. To je nový Wolfenstein, pokračování nepřehlédnutelné legendy, které se nám už hřeje na redakčním hardisku ABC. Příště vám přineseme jeho recenzi. Zatím se nalaďte na

(www.wolfenstein.com)

 

Články odjinud