Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva

Kovy: Neobyčejný youtuber a šokující zpráva
Sdílej
 
V ábíčku č. 21 vyšel třístránkový rozhovor s hvězdou internetu Kovym. A protože je Kovy oblíbený youtuber, který má co říct, přinášíme vám ještě rozšířenou verzi.

Kup si ABC s Kovym >

V nejnovějším ábíčku č. 21/2019 vyšel třístránkový rozhovor s hvězdou internetu Kovym. A protože je Kovy oblíbený youtuber, který má co říct, přinášíme vám ještě rozšířenou verzi. Kovy začínal natáčením videoher, pak se vrhl na parodická videa a dnes přibližuje a komentuje fakta ze světa. Často se u jeho příspěvků zasmějte.



Proč prokládáš vážná témata scénkami s parukou a vysokým pisklavým hlasem? A co tě vede k tomu, abys někdy natočil čistě parodický skeč?



Jednak mi jde o to, aby se diváci nenudili, protože hromada suchých faktů nezaujme ani kdejakého dospěláka. Někdy je potřeba vysvětlit složitější věc, a to já dělám nejradši s určitou dávkou nadsázky. Také mi přijde lepší udělat na nějakou špatnou věc parodickou scénku a upozornit na ni dávkou ironie, než se před kamerou naštvat. Videa ala "influenceři" nebo cokoliv kolem trpaslíka Tyriona (narážka na Hru o trůny) vydávám ze dvou důvodů. Aby si diváci také někdy odpočinuli od všech složitostí, ale i trošku kvůli sobě - z nostalgie. 


"Utvořte si svůj vlastní názor," vzkazuje Kovy čtenářům ábíčka •  archiv Kovyho

Narazil jsi někdy při přípravě dalšího dílu na něco, co jsi nevěděl a doslova tě šokovalo?



Ano, stalo se mi párkrát, že jsem se dozvěděl něco, o čem jsem neměl ani tušení. Ze všech bych ale vypíchl informaci, kterou jsem se dozvěděl při natáčení dílu Ví o nás všechno o zpracovávání osobních dat velkými společnostmi. Informaci pronesl k reportérovi Channel 4 News během rozhovoru se skrytou kamerou jednatel společnosti Cambridge Analytica. To byla firma, která zneužívala data uživatelů Facebooku k ovlivňování veřejnosti. Získala podrobné profily a následně dělala klamavé reklamy, které cílily přesně na ně. V rozhovoru zmiňoval, že v České republice odvedli velmi dobrou práci. Šlo o volby? Nebo o něco jiného? Byla tenkrát škoda, že se toho nechytla česká média, dost by mě to zajímalo.



Diváci občas píšou, že jim připomínáš zahraniční moderátorskou legendu Johna Olivera. Inspiruješ se u něj někdy?


Když jsem si dal předsevzetí, že se zlepším v angličtině, bylo to hlavně kvůli tomu, abych rozuměl mým zahraničním oblíbencům. Mezi ně patřil i John. A při jeho sledování jsem trénoval svoje znalosti.
Obdivoval jsem ho ještě v době, kdy jsem sám točil leda hry nebo vtipné písničky. Takže když se vyvinulo natáčení v mou aktuální tvorbu – glosování vážných témat -, byl mi velkou inspirací.



Kovy doporučuje instagramový profil Politika nejen pro mladé. •  archiv Kovyho

Má někdo na českém internetu podobnou tvorbu jako ty?



Doporučil bych instagramový profil Politika nejen pro mladé. Každou chvilku přidávají krátké naučné statusy příjemnou a údernou formou, ze kterých se nezainteresovaní dozví, jak rámcově politika funguje.



Stal ses slavnou osobností. Jsi za to rád?



Ano! Má to jednu obrovskou výhodu. Baví mě se seznamovat s lidmi a poznávat je. Poznat fajn nového člověka je jedna z nejlepších věcí, co se může stát. Díky mým videím mě lidi znají a mluví s mnohem menším ostychem. Už u prvních slov tak nenastává trapné ticho, ale příjemná debata.

Mourrisonova poradna: Chtěl bych být slavný jako Kovy >

Video se připravuje ...

ABC 21/2019 je tady! • Zdroj: redakce ABC



O čem všem se Kovy ještě rozpovídal? To se dozvíte v rozhovoru v novém ABC, které je právě v prodeji.

Kovy ve StarDance: Rozhovor s tančícím youtuberem

Kovy ve StarDance: Rozhovor s tančícím youtuberem

Rozhovor s youtuberkou Stylewithme: Vietnamský původ beru jako výhodu

Rozhovor s youtuberkou Stylewithme: Vietnamský původ beru jako výhodu

Youtuber a Sherlock Holmes: Český LEGO příběh s Lábusem

Youtuber a Sherlock Holmes: Český LEGO příběh s Lábusem

 

Články odjinud