První český 3D film: Fimfárum míří do kin

První český 3D film: Fimfárum míří do kin
Sdílej
 
Závěrečná část loutkové pohádkové triologie Fimfárum do třetice všeho dobrého se blíží do kin. Tentokrát jako vůbec první český 3D stereoskopický film.

Animátoři filmu Fimfárum do třetice všeho dobrého pracovali 24 měsíců, aby vytvořili tři pohádky, ve kterých se objevilo přes 70 různých loutek. Aby ale Fimfárum byl opravdu výpravný film, vytvořili také desítky různých prostředí a tisíce rekvizit.

V první pohádce Jak obři na Šumavě vyhynuli se štáb filmového týdeníku vypraví do šumavskych hvozdů odhalit pravdu o tom, zda tam opravdu žijí nebo nežijí obři, hrající pradávnou hru "na většího".

V pohádce O kloboučku s pérkem sojčím má Král tři syny, zavolá si ale pouze dva, neboť syna Honzu nikdo nebere vážně. Vysoko v horách si zapomněl klobouček se sojčím pérkem a teď se mu po něm ve stáří zastesklo. Cesty do hor jsou však složité a je otázkou, zda dojede Rychlomilův Bugasseratti nebo Bull-Bagr Speciál královského syna Siloslava. Nebo že by přeci jen moped třetího Honzy? A může se královsky syn stát absolutním mistrem světa všech závodů a všech kategorií?

Nejdelší pohádka Rozum a Štěstí řeší kardinální otázku, zda se dá žít bez Rozumu nebo bez Štěstí. Když pak spolu pan Rozum a pánisko Štěstí uzavřou sázku, rozhodnutí o jejich nepostradatelnosti má potvrdit hloupy pasák prasat Ludvík.

K filmu Fimfárum do třetice všeho dobrého patří samozřejmě i soundtrack. Poslechněte si titulní písničku z pera Svěráka a Uhlíře.

Video se připravuje ...

Němá panna • Zdroj: Uhlíř & Svěrák

Celkový výrobní rozpočet filmu byl takřka 30 milionů korun.

Klíčová slova:
fimfárum
 

Články odjinud