Hunger Games: Příliš drsné pro holky?

Hunger Games: Příliš drsné pro holky?
Sdílej
 
O Hunger Games se mluví jako o filmové sérii, která se stane nástupcem fenomenálního Harryho Pottera nebo nudné upírské ságy Twilight. Není to ale ani jedno. Hunger Games jsou lepší. Úplně ve všem! 

 

 

Možná už jsi slyšel o Aréně smrti. Tak zní český název úspěšné knížky od spisovatelky Suzanne Collins. Hunger Games je její nadupaná filmová adaptace. Hlavní hrdinkou je holka. Ale pro holky je tenhle film prý možná až moc drsný!

Děj se odehrává v Americe budoucnosti, které vládne despotický Kapitol. Spojené státy se zhroutily a místo nich existuje stát Panem, který se skládá z Kapitolu a dvanácti krajů. Z nich se každý rok vybírá jeden kluk a jedna holka, kteří se v přímém přenosu utkají se zástupci dalších jedenácti krajů v nebezpečné přírodní aréně. Na život a na smrt.





Krvavým hrám budoucnosti se říká Hladové hry (anglicky Hunger Games). Je to vlastně taková zvrácená vize reality show, která slouží jako zábava pro obyvatele celého Panemu. Vylosovaná teenageři svou účastí splácí dluh svého kraje vládnoucímu Kapitolu. Většinou životem, protože vyhrát a přežít jen jeden.

Hunger Games jsou perfektním nervy drásajícím dobrodružstvím. Jeho hlavní hrdinka Katniss se do Hladových her přihlásila dobrovolně místo mladší sestry. Trénoval ji jediný vítěz Her z jejího kraje, takže umí perfektně střílet z luku. A bude se jí to opravdu hodit.

Herečku Jennifer Lawrence v hlavní roli jsi mohl vidět už jako modrou, podoby měnící mutantku Mystique v loňském filmu X-Men: První třída. Je to holka jako lusk s odvážným pohledem a výrazem, kterému se rozhodně neodmlouvá.

 

 

 

 

Film se podle všeho povedl a nechybí v něm nic, co by nemělo chybět v žádném pořádném (a pořádně drsném akčním) dobrodružství. Během boje v aréně smrti se Katniss seznámí s nebezpečnými protivníky a potká dočasné spojence… a jedni jako druzí postupně odpadávají.

Tvůrci tolik věří úspěchu, že začaly připravovat druhý díl ještě před koncem natáčení prvního. Dokonce se odvážili tak daleko, že oznámili datum premiéry. Pokračování bychom se měli dočkat příští rok. To bude ale až potom. Teď je teď a právě teď se Katniss vrhá do adrenalinové akce.

Film Hunger Games je v kinech od 22. března.

 

Boj v Aréně smrti je nejdrsnější reality show budoucnosti

Boj v Aréně smrti je nejdrsnější reality show budoucnosti

Místo Harryho Pottera začnou Hry o život

Místo Harryho Pottera začnou Hry o život

Recenze: John Carter je strašná blbost, ale vyloženě zábavná!

Recenze: John Carter je strašná blbost, ale vyloženě zábavná!

 

Články odjinud