Nejmocnější hrdinové světa jsou v kinech. Avengers navíc přijali Spider-Mana!

Nejmocnější hrdinové světa jsou v kinech. Avengers navíc přijali Spider-Mana!
Sdílej
 
Avengers jsou nejlepší z nejlepších a z komiksových stránek pronikli do filmu. Ale víte, že k nim patří i Spider-Man nebo Wolverine?

Zakládající členové (které uvidíte v kinech):

 

Captain America  Steve Rogers býval neduživý mladík, který se ale během druhé světové války zúčastnil tajného experimentu. Stal se z něho supervoják s nezničitelným štítem vyrobený otcem Tonyho Starka/Iron Mana. Je silnější a rychlejší než ten nejsilnější a nejrychlejší člověk. Na konci filmu Captain Amerika: První Avenger zamrzl v kusu ledu a teď se musí vyrovnat se světem, ve kterém mezitím uplynulo 60. let. Mimochodem… v komiksu zfackoval Hitlera!

 

Chráníme Zemi před šmejdem z vesmíru! •  Marvel

 

Iron Man  Tony Stark Iron Man je geniální vynálezce a miliardář, který se rozhodl chránit Spojené státy (a svět) před všemožnými hrozbami. Sám kromě nadprůměrné inteligence a peněz nemá zvláštní schopnosti, ale jeho oblek zvládne létat, vydrží zásah tanku a propůjčuje Tonymu obrovskou sílu. Stark je opakem Captaina Ameriky. Působí nezodpovědně a lehkovážně. Ve filmu se ale právě on stane vůdcem týmu Avengers. Mimochodem… v komiksu už se hypermoderní zbroj stala součástí jeho těla.

 

Chráníme Zemi před šmejdem z vesmíru! •  Marvel

 

Thor  Severský bůh z Asgardu se původně ocitl na Zemi za trest, aby se naučil skromnosti a pokoře.  Podobně jako Captain America si i on musí zvykat na neznámé prostředí Země. Disponuje smrtícím kladivem Mjolnir, umí přivolat blesky, zvládne létat a má sílu, jakou byste od boha čekali. Má ale i poměrně zrádného bratra Lokiho, který je ve filmu Avengers hlavním záporákem. Mimochodem… Ve svém vlastním filmu Thor zemřel a znovu ožil. V komiksu se mu to „podařilo“ už několikrát!

 

Chráníme Zemi před šmejdem z vesmíru! •  Marvel

 

Hulk  Bruce Banner je nešťastný vědec, kterého nehoda s paprsky gamma záření proměnila na moderního Jeckylla a Hyda. Pokud se naštve, změní se v obrovské zelené monstrum. Čím je naštvanější, tím je silnější… a nekontrolovanější. Hulk je nezastavitelná a nekontrolovatelná síla, kterou nasměrujete správným směrem a doufáte, že nezničí nic důležitého. Mimochodem… v komiksu se osobnost Hulka oddělila od osobnosti Bruce Bannera a jedná na vlastní pěst!

 

Chráníme Zemi před šmejdem z vesmíru! •  Marvel

 

Black Widow (Černá vdova)  Nataša Romanoff je špičková agentka organizace S.H.I.E.L.D. Nemá žádné nadpřirozené schopnosti, ale je skvělá v infiltraci, boji na blízko (ovládá judo, karate, savate, box a několik stylů kung-fu) a je skvělá analytička, která má navíc k dispozici spoustu technických hraček. A když má čas, věnuje se baletu. Mimochodem… v komiksu byla původně na straně „těch zlých“.

 

Chráníme Zemi před šmejdem z vesmíru! •  Marvel

 

Hawkeye (Sokolí oko)  Další agent organizace S.H.I.E.L.D. se jmenuje Clint Barton. Ani on nemá nadpřirozené schopnosti, ale je špičkově trénovaný a na vrcholu fyzických sil. Ovládá několik stylů boje s nožem, šerm a hlavně s nelidskou přesností používá svůj luk. Ve filmu Thor s ním nebezpečně mířil na hlavního hrdinu. Mimochodem… v komiksu se stal velitelem speciální tajné jednotky Secret Avengers.

 

Chráníme Zemi před šmejdem z vesmíru! •  Marvel

 

Nick Fury  Velitel organizace S.H.I.E.L.D. a člověk, který dal Avengers dohromady. Je stejně dobrý v zákulisních hrátkách, jako v boji. Když dojde na střet, spoléhá se na špičkovou techniku, vynalézavost a odvážné kousky. Mimochodem… Když před lety začala vycházet komiksová série Ultimates, dočkal se původně prošedivělý běloch Nick Fury úplně nové podoby. Tu inspirovala drsná tvář Samuela L. Jacksona. A právě Jackson si Furyho zahrál ve všech nových filmech od Iron Mana po Avengers.

 

Chráníme Zemi před šmejdem z vesmíru! •  Marvel

 

Další slavní členové (které ve filmu neuvidíte)

 

Spider-Man  Přátelský hrdina ze sousedství Peter Partker dostal před časem nabídku, aby se přidal k Avengers. Důvěru mu dal samotný Iron Man. Ve filmovém týmu ale chybí, protože práva na postavu má jiné studio. Zato ho v létě uvidíme ve vlastním komiksovém spektáklu Amazing Spider-Man.

 

No není prostě úžasný? •  youtube.com

 

Wolverine  Nezničitelný mutant s kovovými vysunovacími drápy ostrými jako břitva už se objevil ve třech dílech X-Menů i vlastním filmu X-Men Origins: Wolverine. K Avengers se přidal, protože nejmocnější hrdinové světa potřebovali drsňáka na špinavou práci. Ve filmovém týmu ale chybí, protože prává na postavu má zase jiné studio. Zato bychom se ho měli dočkat sólo v chystaném pokračování The Wolverine.

 

Wolverine •  Bontonfilm

 

Fantastic Four (Fantastická čtyřka)  Mr. Fantastic, Invisible Woman, Human Torch a Thing jsou sice týmem sami o sobě. Jenže i oni jednu dobu byli v kompletní sestavě členy Avengers. Ve filmovém týmu ale chybí, protože prává na postavu má, jak jinak, jiné studio. Zatím se však dočkali dvou vlastních filmů Fantastická čtyřka a Fantastická čtyřka: Silver Surfer a plánuje se další.

 

Fantastic Four •  Bontonfilm

 

Další slavní členové (které možná uvidíte v pokračování)

 

War Machine  Vypadá jako po zuby vyzbrojený Iron Man, ale není to Iron Man. Jestli jste viděli Iron Mana 2, víte, že War Machine je přítel Tonyho Starka. James Rupert Rhodes si hypermoderní brnění vylepšil těžkou artilerií a filmový debut už má za sebou.

 

War Machine a Iron Man •  Bontonfilm

 

Ms. Marvel  Carol Danvers pracovala pro americké letectvo. Jenže pak získala super schopnosti, díky kterým má ohromnou sílu, dokáže absorbovat energii a může lítat. V komiksech už je členkou Avengers hodně dlouhou dobu. Byla by škoda, kdyby na ni nedošlo i ve filmu.

 

Ms. Marvel •  Marvel

 

Luke Cage  Kdysi dávno si říkával Power Man (Muž síly), ale dneska už má manželku a dítě a navíc to bylos směšné... Rodinné povinnosti mu však nebrání v zachraňování světa. Je přece super silný a má neproniknutelnou kůži, takže ho hned tak něco nezraní.

 

Luke Cage •  Marvel

 

Spider Woman  To není žádná Spider-Manova manželka, ale hrdinka s úplně jinými schopnostmi. I když… Jako Pavoučí žena je Jessica Drew podobně mrštná a udrží se na zdech. Její feromony navíc dokáží ovlivnit chování lidí, z rukou vystřeluje bio-elektrická „žihadla“, je super silná a imunní vůči všem jedům i radiaci. A to se hodí!

 

Spider Woman •  Marvel

 

 

Recenze: Komiksoví Avengers se představují

Recenze: Komiksoví Avengers se představují

Nový Spider-Man je tady. Podívejte se na českou upoutávku

Nový Spider-Man je tady. Podívejte se na českou upoutávku

Iron Man, Thor a Captain America ukazují, jak budou vypadat Avengers

Iron Man, Thor a Captain America ukazují, jak budou vypadat Avengers

 

Články odjinud