Betlém na zavěšení: Jak vyrobit originální dekoraci

Betlém na zavěšení: Jak vyrobit originální dekoraci
Sdílej
 
Podle našeho návodu si můžete vyrobit zcela originální betlém. Postavičky sami vytvoříte, pak je pozlatíte, umístíte je do stavení z proutí a hotový betlém zavěsíte na zeď.

Potřeby

Modurit nebo modelovací hmota, modelovací nožík nebo dlátka, váleček na nudle, zlatá barva, provázek, vteřinové lepidlo, vyschlé rovné proutí.

Návod jak vyrobit betlém

Modurit (nebo modelovací hmotu) vyválejte válečkem na nudle na placku silnou 5 - 7 mm. Podle šablony si na placku předkreslete tužkou postavičky.

Modelovacím nožíkem vyřízněte siluetu postavy a pak dlátky nebo nožíkem postavičku dotvarujte. Vzory na látkách a křídlech vznikly obtiskáváním různých modelovacích nástrojů do hmoty, ale použili jsme třeba i obyčejné brčko na pití.

Hotovou figurku opatrně přeneste na plech na pečení a upečte ji v předehřáté troubě. Pečte při mírné teplotě a jenom chvilku, aby modurit lehce zrůžověl.

Na rub vychladlé figurky nalepte očko na zavěšení - z provázku odstřihněte přibližně 8 cm, udělejte uzel, na figurku kápněte vteřinové lepidlo a očko přitiskněte na rub hlavy. Betlém na zavěšení

Když jsou všechny figurky hotové, rozmíchejte (podle návodu na krabičce) zlatou barvu a přiloženým štětečkem figurky natřete.

Ze suchého rovného proutí vytvořte domeček, přičemž každý spoj svažte přírodním provázkem.

Potom už stačí jednotlivé figurky zavěsit do domku a originální betlém dotvoří vánoční atmosféru. Ale je to také krásný dárek pro někoho blízkého pod stromeček!
Betlém na zavěšení Betlém na zavěšení Betlém na zavěšení

Vánoční ozdoby na stromeček: Ovoce, modurit a perníkové Vánoce

Vánoční ozdoby na stromeček: Ovoce, modurit a perníkové Vánoce

Vystřihovánky v ABC č. 25-26/2020

Vystřihovánky v ABC č. 25-26/2020

Vánoční stromeček: Móda z Německa

Vánoční stromeček: Móda z Německa

 

 

Články odjinud