Brouci útočí! Testujeme robohmyz Hexbug XL

Brouci útočí! Testujeme robohmyz Hexbug XL
Sdílej
 
Touží po jediném – zamořit naši planetu, zničit lidstvo a nastolit vládu nemilosrdné hmyzí královny. Tak jsme se rozhodli ozkoušet, zda na to opravdu mají.

 

 

Robotický hmyz od americké firmy Innovation First se mezi hračkami objevil před několika lety jako neotřelý nápad. Auta, vrtulníky nebo loďky na dálkáč, to nepřekvapí, ale chodící mechaničtí brouci? Originální myšlenka se však uchytila a hexbugové dnes patří ke klasickým hračkám se spoustou variant s vlastními prolézačkami.

Proč obří hmyz?

V ábíčku se nám nejvíc zamlouvala jejich největší řada, hmyzáci XL. Zatímco jiné modely stačí zapnout a ony samy kmitají po podlaze, tihle macatí brouci jsou na dálkové ovládání. Jistě rozumíte, že představa, jak pomocí antény řídíme po redakcích plných bojácných dívek obřího robopavouka, nás okamžitě nadchla. Objednali jsme si proto na test oba Hexbugy XL a vyzkoušeli, zda už nastala doba broučího terminátora nebo jestli je ještě s ovladačem v ruce zkrotíme.

 

Vyzkoušeli jsme: Hexbugové chodí a bojují s mazlíčky

Vyzkoušeli jsme: Hexbugové chodí a bojují s mazlíčky

 

Scarab v zelené •  archiv distributora

Scarab XL

Ve starém Egyptě uctívaný skarabeus či u nás rozhodně neuctívaný hovnivál, nás ve své mechanizované verzi naprosto okouzlil. Pohybuje se po šesti nožkách, a to tak svižně, že se vám budou před očima jenom míhat. Každou řadu ovládáte jednou páčkou a jde s ním kráčet jak dopředu, tak dozadu. Prostřední a zadní nožky jsou tvarované tak, aby se robůtek vrátil zpátky na nohy, když se převrátí na krovky. Což se děje za zběsilého škubání a kolíbání – přesně tak, jako když ztratí balanc opravdový brouk. Se šesticí rychlých nohou a schopností převracení se výborně hodí na překonávání různých překážek.

 

Rozměry: 12 x 18 x 9 cm

 

90 %

 

+ samostatně ovladatelné nožky, převracení

– mohl být ještě o trochu větší

Spider v červené •  archiv distributora

Spider XL

Když nám přišli do redakce dva brouci s identickým ovládáním, měli jsme strach, aby se od sebe nelišili jen tvarem. Naštěstí se ale ukázalo, že je každý úplně jiný. Pavouk je v prvé řadě podstatně vyšší, ale navíc má zcela odlišně řešenou chůzi. Nakračuje tak, že to opravdu připomíná pavoučí krok (ale ještě víc pohyb bojových droidů ze Star Wars). Ovládají se všechny nohy naráz a směr pohybu se mění otáčením pavoukovy hlavy. Hraní samotné nás bavilo víc se skarabem, ale hodně tady záleží na vkusu. S pavoukem si neužijete tak čiperné pobíhání a ani na překážkové dráze se tak nevyznamená, na druhou stranu větší rozměry z něj v případném souboji dělají jasného vítěze. My hodnotíme lépe skaraba, ale opravdu nejvíc záleží na tom, který vám zrovna padne do oka.

 

Rozměry: 18 x 18 x 14 cm

 

75 %

 

+ propracovaný pohyb šesti nožek najednou

– pomalejší a ne tak pružný jako skarab



Hmyzáčtí roboti: jak jsme krotili hexbugy

Hmyzáčtí roboti: jak jsme krotili hexbugy

Vyzkoušeli jsme: Kdo má bobky, nesmí na boby!

Vyzkoušeli jsme: Kdo má bobky, nesmí na boby!

Rychlý a zběsilý test PC volantů v ábíčku

Rychlý a zběsilý test PC volantů v ábíčku

 

 

Klíčová slova:
vyzkouseli jsme, hexbug
 

Články odjinud