Já, Jůtuber tour: Rozhovor s Martinem Rotou o superhrdinech

Já, Jůtuber tour: Rozhovor s Martinem Rotou o superhrdinech
Sdílej
 
Na akci Já, Jůtuber tour jste si mohli promluvit s mnoha youtubery. Odchytili jsme Martina Rotu, který se s námi pobavil o superhrdinech a jejich schopnostech.

 

Na akci Já, jůtuber tour jste se minulý měsíc mohli setkat s oblíbenými YouTubery jako jsou Madbros, Vadaka, Denis TV nebo Fallenka. Nechyběl ani Martin Rota. Ábíčko se s ním sešlo na pražském výstavišti. Po rozhovoru s Prooxym z Madbros tady máte právě Martina.

Já, Jůtuber: Venku ve vedru

Jak hodnotíš dnešní akci?
Jak hodnotím dnešní akci? Řekl bych jen to, že je opravdu zajímavý, být v tomhle vedru venku.

Jak je možný, že jste venku? Dnes je hrozné teplo a musí to být opravdu těžké vystupovat na pódiu.

Jako já předpokládám, že prostě nebyla možnost být v obchoďáku, takže náš prostě hodili takhle ven. Já jsem s tím ale v pohodě. Ve chvíli, když mi řekli, že máme být venku, tak jsem prostě koupil opalovací krém a jedu. Pokouším se to dělat jako normálně. Zkouším maximalizovat dobu, co strávím mezi lidmi, ať to má nějaký smysl.

Byla už nějaká akce, kdy jste byli venku?

No právě že ne. Je to první případ a mám pocit, že snad i poslední.

Co reakce ostatních, na to, že budete celou dobu na slunku?

No Denis Tv, si po vystoupení stěžoval způsobem… který radši nebudu komentovat. Třeba Vadak to zvládá v pohodě. Oni si po vystoupení třeba i postěžují, ale jde o to, že to prostě udělají. Jsou tu pro lidi. A taky pro prachy. (smích)

Nezdá se ti, že je tu málo lidí? Na ostatních akcích bylo lidí víc. Nečekal si, že zrovna v Praze bude větší nával?

Jo, je to takový skromný. Myslím si ale, že to je způsobený právě tím, že je to v Praze. Tady je každá druhá akce a lidi si toho už tolik neváží.

Povídání o superhrdinech

Jaký sis přichystal program?
Připravil jsem si povídání o superhrdinech a o superschopnostech. Hodlám se ptát na to, jakou by lidé chtěli. To mě docela baví. A většinou se ty schopnosti pořád opakují, takže už mám takový výzkum, na které z nich se lidi ptají. Potom přichází moje otázka, co bys s tou superschopností dělal. Tím pak i dál rozvíjím debatu.

Jaký je ohlas na tvůj program?
Baví to lidi?
Je to pro lidi, kteří mě sledují. Ti tyhle věci mají rádi a baví je to. Na začátku mého programu se lidi rozutečou, ale zůstane tam určitá skupina, která o to stojí.

Dokázal bys říct, kolik fanoušků je tu tvých?
To opravdu nejsem schopný říct, je to i těžký určit, protože na tuhle akci chodí specifický druh publika a ten nutně nemusí tvořit moji fanoušci.

Chystáš se program ještě do dalších akcí nějak pozměnit nebo obohatit?

Můj program je dynamický na základě toho, na co se lidi ptají. Stane se třeba, že mě cestou na akci napadne nějaká zajímavost, tak ji potom společně na akci rozebíráme s fanoušky. Baví mě polemizování nad nějakou zajímavou myšlenkou. Takže program se mění na základě toho, jak se lidé ptají.

Na kterých akcích tě fanoušci mohou ještě vidět?

Zítra budu v Teplicích, jinak nikde moc nebudu. Tuším, že jenom v Hradci Králové budu na LP Turné.

O Martinovi a dalších jůtuberech se dočteš v knihách Já, Jůtuber a na Facebooku

Všechno o YouTuberech najdeš tady

Naprosto retardovaný: Video kanály Martina Roty

Naprosto retardovaný: Video kanály Martina Roty

Kde jsou mimozemšťané?

Kde jsou mimozemšťané?

 

Články odjinud