ABC uvádí: Nejlepší komiksy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší komiksy roku 2017
Sdílej
 
Je za námi rok 2017, ale to neznamená, že je za námi výčet toho nejlepšího, co si pro nás přichystal. Dnes jsme si pro vás připravili pět komiksů, které byly to nejlepší, co česká nakladatelství za tenhle rok vydala.

Fullmetal Alchemist: Ocelový alchymista 1

Ocelový alchymista •  Crew

Tenhle komiks pochází z dálného Japonska. Zajímavé na něm je, že ho napsala holka. Což byl šok pro spoustu čtenářů, ale i pro Japonce, kteří nejsou vůbec zvyklí, aby žena psala literaturu tohoto typu - příběh dvou chlapců, kterým umře matka, a když se ji pokusí pomocí alchymie (v jejich světě něco jako kouzlení) oživit, tak ten starší přijde o ruku a nohu a ten mladší o celé tělo (jeho duch přebývá ve staré zbroji). Společně se snaží najít způsob jak získat zpět své tělo a porazit tajemné zlo, které se dere na povrch. Pokud číst jednu mangu z minulého roku, tak určitě tuhle!

Zlatá klasika Dona Rosy

Zlatá klasika Dona Rosy •  Egmont

Kačer úú-úúú! Kdo by neznal Kačera Donalda a jeho přátele z Kačerova. Ať už se jedná o strýčka Skrblíka, tři povedené synovce nebo třeba souseda Jonáše, který má vždycky až podezřele moc štěstí. Zlatá Klasika Dona Rosy vybírá ty nejlepší příběhy s těmito hrdiny, které napsal jeden z největších autorů Kačerů Don Rosa. Dozvíte se třeba, kdo je Syn slunce anebo, jak přišel Skrblík ke svému bohatství, ale hlavně se budete královsky bavit.

Tomb Raider Archivy Svazek 1.

Tomb Raider: Archivy S1 •  Comics Centrum

Dlouhé vlasy, hromadu zbraní a hledání starověkých pokladů. Ne, Indiana Jones nezkusil nový účes - mluvíme o Laře Croft. Tahle paní je protagonistkou herní série, která se objevila na začátku 90. let a vystřelila první Playstation mezi legendární konzole. Bylo logické, že její neuvěřitelný úspěch povede k dalším médiím. Lara dostala filmy, knížky a taky komiksy. Kompletní sbírku si ve zvětšeném formátu můžete koupit od Comics Centra. Comics Centrum je pověstné tím, že si na svých komiksech dává zvlášť záležet. Takže některé obrázky jsou rekonstruované, jiné dokreslované a celkově se jedná o jedinečný zážitek. Venku jsou dva díly a chystá se třetí.

Spider-man: Rodinný podnik

Spider-Man: Rodinný podnik •  Crew

S velkou mocí se nutně pojí i hromada komiksů. Hlavně když jste slavný hrdina. A Spider-man je jeden z největších komiksových hrdinů na světě. Tedy ne fyzickou velikostí - začínal jako poměrně slabý dorostenec na střední škole. Ale duchem patří určitě k těm největším. V příběhu Rodinný podnik zjistí, že má sestru. Což je logicky šok pro kluka z Queens, který vyrůstal jen se svou tetou a strýčkem. Ale rozhodně to není jediné překvapení, které tenhle komiks chystá. Nemluvě o kresbě od legendárního Gabriela Dell´Otta. Spider-man vás prostě chytne do svých sítí a jen tak nepustí.

Záleskautky

Záleskautky •  Paseka

Nakladatelství Paseka je taky rodinný podnik, má za sebou spoustu knih, ale taky pár komiksů. A většina z nich je o dost jiná, než co najdeme u většiny nakladatelství. Nemají problém s vydáváním věcí, které nepochází z Ameriky a nebojí se také zaměřit na menší nebo nezávislé nakladatelství. Jedním z nich je také Boom! Studios, od kterého tu vyšel komiks Záleskautky. Vypráví o partě dívek, která na letním táboře zažívají úžasná dobrodružství. A když říkáme úžasná, tak myslíme vážně úžasná! Odhalují tajemství, bojují s liškami, které mají podezřele moc očí a snaží se vypátrat, kdo je ta zpropadená Svatá kočička! Pokud vás štve, že je do léta daleko a letní tábor v nedohlednu, tak tahle knížka vám pomůže zažehnat jarní krizi.

Přečtěte si také:
ABC uvádí: Nejlepší deskovky roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší deskovky roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší filmy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší filmy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší videohry roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší videohry roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší knihy roku 2017

ABC uvádí: Nejlepší knihy roku 2017

 

Články odjinud