Roto ABC: Motorky

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Měsíc před Vánocemi nám do redakce dorazil první dárek. Všechny čtyři sety stavebnice Roto ABC. Jako první jsme vyzkoušeli set M, který je zaměřený na motorky.

 

Set M stavebnice Roto ABC je ze všech čtyř stavebnic nejmenší, a to jak krabicí, tak počtem dílů, kterých je 113. Odpovídá tomu i nejnižší cena z celé rodiny stavebnic Roto ABC. V obchodech ji koupíte za 199 Kč.

Nejméně 20

Na krabici je uvedeno, že ze setu lze postavit dvacet různých modelů motorek. Pravda je, že těch dvacet najdete na obrázcích na přiloženém letáku a můžete podle nich stavět. Dva modely mají dokonce podrobný návod krok za krokem. Nicméně můžete stavět i bez předlohy, takže ve skutečnosti lze postavit mnohem více modelů než jen dvacet.

 

ABC Roto: Set M: Motorka •  eFko

Rychlé šrouby

Práce se stavebnicí nás příjemně překvapila. Papírové díly jsou dostatečně pevné a plastové šrouby pohodlně velké do ruky. Závity šroubů mají velkou stoupavost: Stačí párkrát otočit matkou a šroub je utažený. To ale může být i nevýhodou, protože povolená matka se vám během konstrukce modelu snaději vyšroubuje a vypadne. Na to je potřeba dát pozor.

Nejprve příprava

Přiložené nářadí obsahuje dva stejné kombinované klíče - šestistranný klíč na jedné a šroubovák na druhé straně. Práce s nimi je pohodlná. Po prvním otevření krabice je třeba počítat s přípravnou prací. Konstrukční díly z kartonu jsou perforované děrami a v některých proražených děrách zůstal odpadový materiál. Díry je proto nutné nejprve vyloupat.

ABC Roto: Set M: Motorka •  Pavel Dobrovský

Skvělý výsledek

V setu M jsou čtyři černá kolečka, která se u motorek dají použít samostatně nebo vždy dvě vedle sebe. I takto zdvojená kola na modelu vypadají perfektně. Konstrukce jedné motorky mi trvala asi třicet minut. A přestože jsem postupoval podle návodu, během stavby jsem konstrukci ještě trošku zdokonalil (upřímně jsem se odchýlil od návodu). Tohle nám na stavebnici přišlo báječné, že doslova podporuje kreativní myšlení.

Roto ABC set M je zábavná stavebnice pro děti a nenudili jsme se u ní ani my v redakci.

ROTO ABC: Opravdu naše stavebnice

ROTO ABC: Opravdu naše stavebnice

ABC TV: Představujeme Roto ABC a skládací auta

ABC TV: Představujeme Roto ABC a skládací auta

ABC TV: Stavíme letadlo a vrtulník z ábíčkářské stavebnice

ABC TV: Stavíme letadlo a vrtulník z ábíčkářské stavebnice

 

Články odjinud