ROTO ABC: Letadla v setu F ábíčkovské stavebnice

Video se připravuje ...
Sdílej
 
Už jsme si v ABC představili ROTO ABC sety M (motorky) a D (auta), nyní se podíváme na set F s letadly.

 

Set F se prodává za 299 Kč, je tedy o šedesát korun levnější než set ROTO ABC s auty. Krabice je sice stejně velká, ale uvnitř je o něco méně dílků – 177. Stavebnice umožňuje postavit 25 modelů, z nichž mnohé dokonce po dvou a více kusech najednou.

Jiné díly

V krabici nenajdete velká kola jako v setu s auty. Jsou tu místo nich dvě tenčí kolečka, ale to je vzhledem k zaměření na letadla zcela dostatečné. Můžete stavět letouny s kolovými podvozky, ale i s ližinami či plováky. Proto není větší počet koleček tolik zapotřebí.

 

ROTO ABC: Set F s letadly •  Roto

Konstrukční prvky

Jak už jsme zmiňovali v předchozích recenzích, jednou z velkých předností stavebnice ROTO ABC jsou pohodlné masivní šrouby a matice z umělé hmoty, které mají velkou stoupavost závitu a dají se proto dobře montovat. Nosné stavební prvky jsou z pevné lepenky potažené laminem.

Návody

Oněch 25 modelů je znázorněno na přiloženém letáku, přičemž dva modely jsou zde rozkresleny na podrobném návodu krok za krokem. Ostatní se musíte pokusit složit pouze podle výsledné podoby na obrázku. Nicméně na této webové adrese najdete ke stažení ve formátu PDF další podrobné návody a další zde budou ještě přibývat.

ROTO ABC: Set F s letadly •  Roto

Spojte sety

Samozřejmě je možné stavět také podle vlastní fantazie, takže počet variant modelů letadel je prakticky nekonečný. A pochopitelně z tohoto setu nemusíte stavět pouze letadla, ale cokoliv vás napadne. Stavebnice ROTO ABC se navíc vyznačují tím, že jednotlivé sety se dají mezi sebou kombinovat a tím můžete stavět větší a složitější modely. Zkuste to!

ROTO ABC: Opravdu naše stavebnice

ROTO ABC: Opravdu naše stavebnice

ABC TV: Stavíme stavební stroje z ábíčkářské stavebnice Roto

ABC TV: Stavíme stavební stroje z ábíčkářské stavebnice Roto

ABC TV: Velké dětské testování LEGO City

ABC TV: Velké dětské testování LEGO City

 

Články odjinud