Pes je přítel člověka: Slavní psí filmoví tuláci

Pes je přítel člověka: Slavní psí filmoví tuláci
Sdílej
 
S premiérou Psího domova o fence Belle, která hledá páníčky, se vyplatí podívat na podobné filmy z minulosti. Schválně, znáte je?

Lassie se vrací, 1943

Nemůžeme začít jinak, než legendárním filmem Lassie se vrací z roku 1943. Nelekejte se věkovitosti filmu! Příběh dlouhosrsté kolie, která utíká od nového majitele ke svým předchozím páníčkům se nestal kultovním jen tak pro nic za nic. Silný příběh a silné poselství, to je Lassie se vrací. Jestli jste film neviděli, tak to koukejte honem napravit!

Neuvěřitelná cesta, 1993

Zlatý retrívr, americký buldok a kočka přijdou do baru... Ne, to není začátek vtipu, ale vyjmenování třech hlavních hrdinů z filmu Neuvěřitelná cesta. Tři domácí zvířata, která mluví, v něm hledají cestu skrz Kalifornii, aby našli své páníčky v San Franciscu.

Goro, bílý pes, 1980

Japonský televizní seriál o Gorovi (psí plemeno kishu-inu), který přijde při lovu na medvěda o svého páníčka, následně potká uprchlého trestance, který mu dá do obojku tajný mikrofilm a musí se vypořádat s mafií i policií a ještě k tomu najít holčičku Reiko! Není toho málo, ale věřte nám, že a) vaši rodiče a prarodiče tenhle seriál zbožňovali, b) kromě strhujícího vyprávění poznáte krásy japonského ostrova Hokkaidó, na kterém se celé dobrodružství odehrává.

Red Dog - Psí legenda, 2011

A tenhle příběh se skutečně stal. Bude to znít neuvěřitelně, ale podle australské legendy přišel do hornického města Dampier australský pastevecký kelpie a všichni horníci si ho zamilovali. Red Dog se stal miláčkem všech. Zejména jednoho člověka si oblíbil, a když ten tragicky zemřel, vypravil se ho pes hledat po celé Austrálii. I když je Red Dog již po smrti, zůstal po něm tento film a socha ve zmíněném měsě.

Psí domov, 2018

A konečně tu je upoutávka na aktuální film Psí domov. Chytrá Bella se v něm tak trochu hloupě ocitne 650 kilometrů od domova. Takže jde domů. Jenže kromě vzdálenosti jí stojí v cestě i divočina Rocky Mountains (ani vlakům se tam nejezdí moc dobře) a Bella tak musí překonat nebezpečná zvířata, tak setkání s lidmi.


Přečtěte si také:

Slavná Lassie byla skutečná psí hrdinka a vysloužila si stříbrný obojek

Slavná Lassie byla skutečná psí hrdinka a vysloužila si stříbrný obojek

Jak si správně vypočítat věk vašeho psa

Jak si správně vypočítat věk vašeho psa

Australský ovčák: Vyrovnaná povaha i plno elánu

Australský ovčák: Vyrovnaná povaha i plno elánu

Psí plemena: Dalmatin, černobílý elegán

Psí plemena: Dalmatin, černobílý elegán

 

Články odjinud