Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře

Nejlepší Aplikace: Fyzika zábavně a chytře
Sdílej
 
Jsem přesvědčený o tom, že fyzika je předmět, který vás ve škole bude bavit podle toho, jakého máte učitele. Pokud máte nadšeného experimentátora, který vám fyzikální zákony předvede na příkladech, najdete ve fyzice lásku na celý život. Je totiž zábavná, ať už chceme, nebo ne. A podobně jako s učiteli je to i s mobilními aplikacemi na fyziku.

 

Mobilních aplikací na fyziku najdete celou fůru, ale nakonec zjistíte, že většina jich jenom cituje Wikipedii, nebo je na ni jednoduše napojena. Po těch kvalitních musíte zapátrat. A opět jsou za nimi kvalitní učitelé fyziky. Udělal jsem pro vás redakční výběr.

Fyzika ve škole (Physics at School)

Pokud chcete kvalitní aplikaci na výuku fyziky, která je ryze česká, začněte rozhodně u téhle. Stojí za ní středoškolský učitel fyziky ze Zlína Vladimír Vaščák. Aplikace sice není žádná krasavice a uživatelské rozhraní má spoustu much, ale samotný výklad fyziky je názorný a zábavný.

Fyzila ve škole •  red

Pan učitel prostě ví, co přednáší. Záběr výuky je nesmírně obsáhlý a každý problém je vysvětlen na animovaných interaktivních tabulích. Žádné tuny teoretického textu, rovnou jdeme k podstatě problémů. Fyzika ve škole má verzi LITE a PLUS. Ta druhá je placená (stojí necelé dvě stovky), u té první jsou určitá omezení v zobrazení, ale dá se přesto velmi dobře použít.

Tahák do fyziky

U aplikací pana učitele Vaščáka ještě zůstaneme. Tato jeho aplikace sice oproti té předchozí neumí skoro nic, ale jistě ji oceníte. Obsahuje jednoduše jenom osm stránek taháku – rovnice a veličiny. Orientace je v nich úplně primitivní a lze přepínat mezi češtinou a slovenštinou.

Tahák do fyziky •  red

Také tu najdete odkaz na další Vaščákovy aplikace. My určitě doporučujeme vyzkoušet i jeho webovky vascak.cz, kde je výuka, příklady a testy, a to nejen z fyziky, ale i z matematiky. Najdete tu také základy programování a úprav videa či grafiky.

Vše-V-Jednom Kalkulačka

Když se něco jmenuje Vše v jednom, budí to ve mně nedůvěru. Ovšem tahle aplikace si to nezaslouží. V základu jde o kalkulačku, která má v sobě převodník jednotek, nástroj na výpočet objemů, ploch, procent, průměrů, rovnic, ale i převodník měn, daní, úrokových sazeb, věku, data, dojezdu, kalorií a bůhvíčeho všeho.

Vše-V-Jednom Kalkulačka •  red

Pro fyziku nás samozřejmě nejvíce zajímají převody fyzikálních jednotek. Je tady snad všechno, na co si vzpomenete. Tahle kalkulačka je prostře aplikační superhýrou a ještě skvěle vypadá. Můžete mít verzi zdarma s reklamami, nebo PRO bez reklam za 99 Kč.

Awesome Machine

Abychom se jenom neučili, přidáme i čistě herní aplikaci. V počítačovém pravěku, v první polovině 90. let, se na PC objevila hra Incredible Machine. Byly to takové hrátky s fyzikou, především s mechanikou. Dnes na toto téma existují stovky variací. A mobily jsou pro tento typ her jako stvořené.

hra Awesome Machine •  red

Vybral jsme z nich vybrali roztomilou hru Awesome Machine, která herní klasiku připomíná nejen názvem, ale i prostředím. Vypustíte míč na dráhu, kterou musíte nejprve dostavět tak, aby fungovala a míč správně doputoval do cíle. Neuvěřitelně návyková záležitost. Ale na druhou stranu tím pekelně procvičujete mozek.

Pozorujte ptáky: Aplikace pro birdwatchery

Pozorujte ptáky: Aplikace pro birdwatchery

Nejlepší aplikace za dobrodružstvím

Nejlepší aplikace za dobrodružstvím

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

Neztratit se ve světě: Aplikace na cizí jazyky

 

Články odjinud