LEGO je stavebnice bez hranic: Vyzkoušeli jsme Velký kreativní box

LEGO je stavebnice bez hranic: Vyzkoušeli jsme Velký kreativní box
Sdílej
 
Nemáte rádi návody a nejraději něco skládáte jen podle sebe? Tak z téhle Lego stavebnice budete nadšení! Vyzkoušeli jsme Velký kreativní box a zjistili, že Lego je stavebnice bez hranic. Přečtěte si recenzi.

 

Velký kreativní box LEGO® přesně odpovídá svému jménu: Je to velká plastová krabice, která vypadá jako přerostlá kostička Lega. Uvnitř najdete průhledné pytlíky s dílky roztříděnými podle barev.

Dílků je celkem 790 a jsou mezi nimi nejen klasické kostičky různých tvarů a velikostí, ale také okna, rámy, očička, kolečka a pneumatiky. Nechybí ani jedna větší a ani jedna menší stavební podložka.

Lego bez návodu?

Ačkoli žádný návod vlastně nepotřebujete, v boxu najdete dvě knížečky s devíti začátečnickými projekty. První knížečka vás provede stavbou fotoaparátu, bagru, žabky, domečku se zahrádkou, japonského jeřába a skútru.

Druhá obsahuje návod na lištičku s dárkem, hrad s cimbuřím a pár řadových domů. Pokud se pro to rozhodnete, můžete sestavit všechny současně, počet dílků to umožňuje.

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Lego filmařina: Dejte kostičkám život!

Kreativní stavebnice

Dílky také můžete využít k tomu, abyste vylepšili nějakou jinou Lego stavebnici. Největší zábavu ale zažijete, pokud vymyslíte svůj vlastní projekt – a pak ho postavíte. Počet dílků je dost vysoký na to, aby umožnil jak konstrukci jednoho velkého (a pořádně barevného) díla, tak vznik několika menších objektů.

A protože máte k dispozici kolečka a pneumatiky stejně jako očička a dílky pro sestavení čumáčků, můžete stavět pojízdné stroje, zvířátka a samozřejmě i různé budovy.

Lištička z Velkého kreativního boxu Lego přijela na skútru a v ábíčku oslavila narozeniny •  Martina Ležáková

Tip pro nerozhodné

A co když si na samostatnou tvorbu tak docela netroufáte nebo nemáte žádný senzační nápad, ale všechny projekty podle návodů už máte sestavené? Jakýsi mezistupeň získáte, pokud si na stránkách LEGO.com prohlédnete fotky různých děl z řady Lego Classic a zkusíte je napodobit s tím, co máte k dispozici.

Víte, co chcete stavět a vidíte, jak by to asi mělo vypadat, akorát nemáte návod, takže musíte zapojit svou představivost a prostorové uvažování. Pak se můžete už jen inspirovat. A nakonec postavíte něco třeskutě originálního.

Velký kreativní box: Plastový box je nejlepší úložiště Lego dílků, jaké si můžete přát. Na rozdíl od krabice se netrhá a dá se dobře umýt •  Lego

Společenská hra Lego Creationary

Velký kreativní box LEGO® můžete využít ještě jedním způsobem – ke společenským hrám s kartičkami Lego Creationary. Těmi kartičkami, které spolu s herními návody najdete v příloze uprostřed časopisu ABC 13/2020.

Kromě kartiček a stavebnice Lego (může to být i jakákoli, kterou už máte doma) budete potřebovat už jen šestihrannou herní kostku a pár spoluhráčů. Princip her je jednoduchý – stavíte a ostatní přitom hádají, co to bude. Karty určují obtížnost a kategorii, ze které stavba musí být – třeba příroda nebo budovy.

LEGO Creationary: Stáhni si karty a hraj!

LEGO Creationary: Stáhni si karty a hraj!

Lego, dinosauři a fosílie: Nejlepší stavebnice nejen pro paleontology

Lego, dinosauři a fosílie: Nejlepší stavebnice nejen pro paleontology

Černobílé Lego: Mickey Mouse na parníku

Černobílé Lego: Mickey Mouse na parníku

 

Články odjinud