Dechberoucí Zázrak: Superhrdina Pérák není sám

Dechberoucí Zázrak: Superhrdina Pérák není sám
Sdílej
 
Pokud sledujete v ábíčku dobrodružství udatného Péráka, pak vězte, že Pérák má i moderního následovníka. Anebo předchůdce. Záleží, jak se to vezme. Ze stejné tvůrčí dílny, tedy od scenáristy Petra Macka a výtvarníka Petra Kopla, totiž pochází také superhrdinský komiks Dechberoucí Zázrak.

 

Sešitovka Dechberoucí zázrak začala vycházet v roce 2015 a celkem vzniklo (zatím) 25 čísel. Nutno podotknout, že takovýto projekt byl do té doby v českých podmínkách považován za neuskutečnitelný, a fakt, že náš superhrdina obstál vedle takových borců jako Spider-Man či Batman je… inu, Zázrak.

Česká super legenda

Ústřední hrdina, obdařený tajemnou mocí a ovládající magii, se ve svém časopisu v kulisách současného Česka mydlí tu s golemem, tu s vodníky nebo s bílou paní, prostě s postavami, které zná každý Čech a které jsou součástí naší mytologie.

Pérák: Český supÉrhrdina

Pérák: Český supÉrhrdina

Tuzemskou legendou, byť jednou z těch novějších, je právě i Pérák, s nímž se Zázrak dostal do křížku v několika sešitech a který se mezi čtenáři (i tvůrci) stal jednou z nejoblíbenějších postav. Abíčkovský Pérák je tak současným slovníkem řečeno Zázrakovým „spin-offem“ a „prequelem“ zároveň.

Dechberoucí kniha

První sešity s Dechberoucím Zázrakem jsou už dávno vyprodané, vydavatelství Czech News Center proto čísla 1 až 13 vydalo jako knižní sborník. Vznikla tím publikace o 352 stranách, která obsahuje jeden velký ucelený příběh.

Komiks Dechberoucí zázrak se odehrává v moderních českých kulisách •  archiv

Zázrak v něm svedl boj o duši svého mladšího bratra s doktorem Faustem a hlavně položil základy prvnímu českému komiksovému universu. Knížka je doplněna řadou bonusů – Petr Macek v nich popsal genezi vzniku komiksu, Petr Kopl poprvé ukázal dosud nikdy nezveřejněné náčrtky obálek i postav, galerii rarit, fanartů a obálek.

Kvalitní hodnota

Dechberoucí Zázrak: Kompletní první sezona je ideální čtení pro všechny fanoušky komiksů, zejména pro ty, kteří si Zázraka nestihli pořídit v sešitech. Když vidíme, za jaké sumy se dnes draží historické první díly Supermana a dalších, mají se sběratelé, kteří to stihli, za takových osmdesát let na co těšit!

Čti komiks Pérák: Oko budoucnosti >

Čti komiks Pérák: Jantarová komnata >

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Marvel šokuje! WandaVision odhaluje budoucnost dalších filmů?

Barbar Conan: Díky Marvelu se vrací muž s mečem

Barbar Conan: Díky Marvelu se vrací muž s mečem

Zavřely se školy, je čas pustit se do vlastního komiksu. Máme pro vás seriál plný rad a návodů

Zavřely se školy, je čas pustit se do vlastního komiksu. Máme pro vás seriál plný rad a návodů

 

Články odjinud