Týden ve světě komiksu 3. – 9. 1. 2005

Sdílej
 
Letošní comiCZcon se uskuteční v sobotu 15. ledna opět v pražském klubu Mlejn – již teď se ale můžete podívat na zcela předělané oficiální internetové stránky comiCZconu. Kreslíř Jan Vajda, říkající si také Antimultivitamin má také svojí internetovou prezentaci – určitě stojí za návštěvu. Vyšlo osmé číslo časopisu Bedeman.

NOVÝ WEB PRO COMICZCON 2005
To, že se letošní comiCZcon uskuteční v sobotu 15. ledna opět v pražském klubu Mlejn je snad věc notoricky známá. My ji však budeme opakovat každý den - a to hned ze tří důvodů. Tak zaprvé, opakování je matka moudrosti a my to do vás budeme bušit tak dlouho, že prostě nakonec všichni do Mlejna přijdete. Zadruhé je Komiks.cz mediálním partnerem celé akce a k tomu prostě netřeba nic dodávat. No a zatřetí vám zároveň každý den naservírujeme jednu novinku z příprav či ze zákulisí. Začínáme právě teď.
A zcela logicky ničím jiným než upozorněním na grandiózně předělané oficiální internetové stránky comiCZconu. Jejich nová podoba jest v provozu od posledního týdne minulého roku, takže dámy a pánové: neváhejte a klikejte na www.comiczcon.cz!!! Nejen, že se můžete pokochat inovovanou grafikou a oproti loňsku ještě lepší navigací, ale hlavně: již nyní tu najdete první obrysy programu, jména účastníků výstavy, zadání workshopu, vstup do burzy, diskusní fórum a také nezbytné základní (především dopravně-přepravní) info.

Foto
MERCENAIRE 13 - OSVOBOZENÍ 2
Krátké doplnění k článku z Crwe2 č. 10 Komiksové milníky - Žoldnéř z mlh o sérii Mercenaire www.komiks.cz/clanek.php?id=234. Glénat loni vydal již třináctý díl této legendární fantasy Vicente Segrellese. V albu nazvaném Délivrance 2 autor pokračuje v efektním míchání středověkých hrdinů, ještěrů a mečů s futuristickými vesmírnými plavidly a vzývá Bohy, aby přišli mezi lidi...

WEB JANA VAJDY
Kreslíř Jan Vajda, říkající si také Antimultivitamin, se do komiksového světa poprvé uvedl téměř hororovou hříčkou Professuer Puer v Bedemanovi č. 5. V podobném duchu se nese i jeho internetová prezentace na adrese www.antimultivitamin.wz.cz. Je docela originální, nutno říct, takže bacha na to. Ale určitě stojí za návštěvu!

Foto
PRÁVĚ VYŠLO: BEDEMAN Č. 8
Je tady. Ještě tlustší, ještě barevnější, ještě namakanější. Osmé číslo časopisu Bedeman nabízí na 52 stranách mj: komiksovou parodii Soumrak hrdinů sorrelovského dua Binko / Veseta, zádumčivou mangu Dobrou noc Sandry Pavlíčkové, hrdinskou rapsodii Neustupovat, nevzdávat se v kresbě Petra Kopla, první díl sci-fi trilogie Tajemství Ašterotu, dokončení thrilleru Kinoité či hříčku Vítr, jejímž autorem je Vhrsti, který se postaral i o barevnou obálku. K tomu obvyklou porci publicistiky (jíž dominuje rozhovor s Michalem Opitzem o připravovaném sborníku Czekomiks) a jako bonus několik vánočních kraťasů v projektu Bedeman X-mass show.
Ohlédnutí za předchozími Bedemany: sedmička, šestka , pětka...

1. TÝDEN NA KOMIKS.CZ
Copak Komiks.cz nadělil svým čtenářům v prvním týdnu roku 2005?
Recenzi alba Tintin - Modrý lotos
Recenzi Kreslené bible
Recenzi knihy Preacher - Kazatel: Jako pára nad Texasem
Profil Miloše Mazala

Foto
Tyto zprávy připravuje server www.komiks.cz.

 

Články odjinud