Hudební recenze 13/2005

Hudební recenze 13/2005
Sdílej
 
Recenze alb Vypsaná fixa: Krása nesmírná, Alanis Morissette: Storytellers, New Order: Waiting For The Sirens’ Call

Vypsaná fixa: Krása nesmírná
Sony BMG


Vypsaná fixa patří společně s Wohnouty k našim nejznámějším punk-rockovým kapelám. Hudebně se nejedná o nic převratného, ale to u tohoto stylu nikdo ani nečeká. Důležitější jsou energie a nadhled, které Vypsané fixe určitě nechybějí ani na nové desce Krása nesmírná. Další devízou alba jsou opět nápadité a vtipné texty. Hudba je většinou klasicky punkově svižná, ale najdeme i pár klidnějších výjimek (např. Snídaně z elektřiny nebo Krabice). Vypsaná fixa použila svůj zavedený postup a své posluchače určitě nezklame.




Alanis Morissette: Storytellers
Warner Music
Storytellers je série televizních koncertů ne nepodobná slavné akustické show Unplugged, kterou v minulých dekádách vysílala stanice MTV. V intimním prostředí zazpívala Alanis Morissetteová akustické verze svých nejslavnějších hitů. Emocemi nabitý večer obohatila spoustou vyprávění, která jsou pro nezkušené angličtináře přeložena do sedmi světových jazyků (čeština pochopitelně chybí). Na DVD bude možná někomu scházet krásná píseň Ironic, ale na druhou stranu jistě potěší tři nové skladby.



New Order: Waiting For The Sirens’ Call
Warner Music

Žádná kapela nepřežila smrt svého zpěváka s výjimkou jediné skupiny - Joy Division. Když se ve chvílích největší slávy frontman Ian Curtis oběsil, Joy Division se přejmenovali na New Order a stali se součástí hudební revoluce zvané nová vlna. Jejich nové album, stejně jako všechna předešlá, je opět zásahem do černého. Hitovka Krafty je můj osobní singl roku a ani další písničky nezaostávají -lepší pop-rockové album jsem už pár měsíců neslyšel.

 

Články odjinud