Dva týdny ve světě komiksu 25. 7. – 7. 8. 2005

Dva týdny ve světě komiksu 25. 7. – 7. 8. 2005
Sdílej
 
Další prázdninové zpravodajství ze světa komiksu vám přináší informace o vydaných a chystaných novinkách a řadu dalších zajímavostí.

DRUHÝ HITMAN NA ZAČÁTEK ŠKOLNÍHO ROKU

Jen pro pořádek asi již všeobecně známá zpráva, nyní oficiálně potvrzená na webu BB Artu: kniha Hitman 2 scénáristy Gartha Ennise a kreslíře Johna McCrey se na trhu objeví přesně 1. září. 168 stránek překládá stejně jako v případě jedničky Štěpán Kopřiva a k obsahu nakladatel uvádí: Tommy Monaghan odstraňuje superlidi. Je to férovější – a navíc je za ně víc peněz. Jenže takovýhle člověk je dost na očích, takže není divu, že si ho všimne vláda a udělá mu nabídku, kterou nemůže odmítnout. Bude pracovat pro ní a likvidovat superhrdiny, kteří si nehledí svého a dělají problémy. Jenže Hitman odmítne a tím si udělá nepřátele na vysokých místech... a navíc se do hry vloží i Green Lantern. A jako by neměl Hitman dost problémů, čekají na něho ještě zombie tučňáci!

30. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Třicátý týden roku 2005 Komiks.cz uvedl tyto články:
Recenze alba Urani
Recenzi filmu Batman
Profil časopisu Bedeman na webu
První díl práce Mytologické prvky v komiksu
Devatenáctý díl Kumermannova Úvodu do problematiky comicsu¨
A nezapomeňte na pokračování soutěže Léto s Egmontem!

BAŽANT VE KMOTŘE

Masožravá kytka, vychovatel v mateřské školce a geniální dětský vědec se utkávají s plastožravou příšerou z jiné dimenze, která se do jejich města plíží z nedaleké skladky. Tak se dá shrnout obsah bláznivého čtyřdílného sci-fi komiksu Cosi, který podle scénáře Edity Dufkové kreslí Jan Bažant pro časopis Kmotra (vydává Duha, sdružení pro mládež, volný čas a recesi).

PAPERLAND ZAHAJUJE

V pondělí 8. srpna v 17.00 hodin bude v prostorách Městského muzea a galerie ve Svitavách zahájena výstava vystřihovacích papírových modelů Paperland.cz. Vystaveno bude na pět stovek slepených modelů a bezmála tisíc ukázek neslepených z různých dob i koutů světa. Akce potrvá až do 29. října 2005.
PRÁVĚ VYŠLO: STRAŠIDLA V NESNÁZÍCH

Další z řady speciálů vydává nakladatelství Čtyřlístek, tentokráte se jedná o dva příběhy Strašidla v nesnázích a Zádrhel se vrací pod souhrnným názvem Strašidla v nesnázích. 68 stránek formátu A4, kresba samozřejmě Jaroslav Němeček, scénář Karel Ladislav.
WAYNE SHELTON 4 – POZŮSTALÝ, PŘEŽIVŠÍ

Vietnamský válečný veterán a dobrodruh Wayne Shelton patří mezi postavy, vytvořené hyperkativním Jeanem Van Hammem. Ten napsal první tři díly, dále se už ale vzhledem ke svému avizovanému (a již tolikrát porušenému) odchodu z komiksové scény nedostal. Scénáristické otěže tak zcela převzal Thierry Cailleteau, který se již zaučoval ve trojce, v kresbě pokračuje Christian Denayer. V albu Le Survivant hrdina objevuje domnělého syna a společně pátrají po podlém Hookerovi, pirátovi z indonéských moří, se kterým mají oba nevyřízené účty.

31. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Třicátý první týden roku 2005 Komiks.cz nabídl tuto sadu článků:
Recenze knihy Jako sametová rukavice odlitá ze železa
Recenzi knihy Anča a Pepík
Druhý díl práce Mytologické prvky v komiksu
Dvacátý díl Kumermannova Úvodu do problematiky comicsu

 

Články odjinud