Hra: Activity

Hra: Activity
Sdílej
 
Společenská hra Activity vám určitě připomene tábory, večery na lyžáku či vánoční besídky, na nichž se obvykle soutěží v tom, které družstvo dříve uhádne jedním hráčem předváděné slovo. Účelem této hry však není jenom uhádnout správná slova, ale jako první dosáhnout cíle na herním plánu a splnit závěrečný úkol.

CESTA K CÍLI

Plán hry je rozdělený do šesti částí po osmi polích, v nichž se pravidelně střídá předvádění pantomimou, kreslením a popsáním hledaného slova. Vybraný hráč z družstva předvádí v časovém limitu stanoveným způsobem slovo uvedené na náhodně líznuté kartičce a jeho spoluhráči se je snaží uhodnout. Pokud to dokážou, posune se jejich figurka na herním plánu o příslušný počet polí podle pokynů na kartičce. Družstva se takto střídají až do dosažení cíle.

RÝMOVAČKY

Ačkoliv rozhodně nejde o herní novinku, shrnuje hra Activity osvědčenou a zábavnou klasiku, která vás určitě nezklame. Hru navíc zatraktivňují bonusy, jako je slovní fotbal na poslední slabiku či vytvoření rýmu s hledaným slovem tak, že hráč slovo sám nepoužije, ale složí takový rým, který bude logicky končit tímto slovem. Praktické je, že nemusíte sami vymýšlet předváděná slova - ve hře je 440 kartiček, vždy se šesti pojmy.

 

Články odjinud