Týden ve světě komiksu 5. 9. – 11. 9. 2005

Týden ve světě komiksu 5. 9. – 11. 9. 2005
Sdílej
 
Již počtvrté přichází v rámci edice Comicsových legend nepřekonatelný Spider-Man. Dále se dočtete o autogramiádě tvůrců komiksu Příliš hlučná samota podle předlohy Bohumila Hrabala a dalších zajímavostech.

KDY SE DOČKÁME NOVÉHO AARGHU
Inu dočkáme, dočkáme: pokud nestane nějaký mimořádný průšvih, objeví se Aargh č. 6 z Analphabet Books na lednovém comiCZconu. Obalka už je připravena a redakce čeká na poslední tři domluvené komiksy a nějaké texty. A že se objeví pár nových českých tváří, je snad zbytečné dodávat.

KOMIKSOVÝ HRABAL BODUJE!

Oznamovaná autogramiáda tvůrců komiksu Příliš hlučná samota konaná 6. září v pražském knihkupectví Kosmas se povedla. Scenárista Lionel Tran a kreslíř Ambre zatím u nás nemají příliš početný fanklub, takže všechno proběhlo v klidu, bez front a tlačenic (jak jsme na komiksových akcích zvyklí). Každý příchozí si z prodejny mohl odnést podpisy obou autorů, originální kresbu od Ambreho a navíc bylo možné získat plakát a očíslovaný tisk – obojí s motivem objímajících se postav, které zdobí obálku knihy. Nakladatelství Maťa na akci prezentovalo i nově vydaný původní Hrabalův text opatřený místo tradičních ilustrací výběrem některých stránek z komiksové adaptace. Zájemci mohli nahlédnout též do několika alb, na kterých se oba Francouzi podíleli. Ambre v nich představuje svůj uvolněný expresivní styl, který se dost liší od jeho práce na Hanťově příběhu. Po autogramiádě Tranova a Ambreho cesta vedla na knižní veletrh v Lysé nad Labem, kde jejich společné dílo obdrželo Cenu za nejlepší nakladatelský počin při vydání díla B. Hrabala. Gratulujeme!

PRÁVĚ VYŠLO: CL 11 - SPIDER-MAN IV
Již počtvrté přichází díky nakladatelství Crew a Netopejr v rámci Comicsových legend nepřekonatelný Spider-Man. Tentokráte na 192 stranách přináší komplet dílů 76 – 82 sešitové řady: Lizard žije (The Lizard Lives), V žáru bitvy (In The Blaze Of Battle), Ohněm a pavučinou (The Web And The Flame), Noc jako stvořená pro Prowlera (The Night Of The Prowler), Konec Prowlera (To Prowl No More), Na stopě Chameleona (On The Trail Of The Chameleon), Přichází Kangaroo (The Coming Of The Kangaroo), A pak přišel Electro (And Then Came Electro). Scénář Jim Lee, kresba John Buscena, překlad Jiří Pavlovský. Na hlavního hrdinu připravili nejnebezpečnější smečku padouchů - Lizarda, Electra, Prowlera, Kangarooa... A ještě pár dalších, jejichž jméno musí zůstat zahaleno tajemstvím. A jako by to nestačilo, hodlá Spideyovi znepříjemňovat život také jeho kolega Human Torch! Ten se dokonce ve speciálním příběhu vypraví do Hollywoodu, aby se stal filmovou hvězdou (o tom, že navštíví i televizní show a veřejnou prádelnu ani nemluvíme!) … a mezitím stihne párkrát zachránit svět.
Recenzi knihy CL 8 – Spider-Man III čtěte zde.

36. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Třicátý šestý týden roku 2005 Komiks.cz nabídl další tři články:
Recenzi alba Batman – Blue, Gray and Bat
Šestý díl práce Mytologické prvky v komiksu
Zahájení soutěže o knihy Alois Nebel 3 – Zlaté Hory a dalšé ceny
Všechny recenzované tituly je možné zakoupit ZDE.
ABBINANTI SI ODNÁŠÍ ATOMIKU DOMŮ A OPOUŠTÍ SPEAKSY COMICS
V prosinci minulého roku bylo oznámeno, že Speaksy Comics uvádí na trh nový titul od Sala Abbinantiho nazvaný Atomika. Série je situovaná do starého Sovětského svazu na začátku studené války, což je naprosto odlišný svět, než ve kterém teď žijeme. Poměry kolem Atomiky se také změnily, když se autor rozhodl vzít sérii od listopadového čísla 7 pod vydavatelská křídla své vlastní firmy Mercury Comics. Měl to v plánu již při podpisu vydavatelské smlouvy se Speaksy. Tehdy mu ale na veškerou marketingovou a distribuční práci nezbýval čas a teprve nyní může svému dítěti věnovat veškerou rodičovskou péči. Celá série bude mít 12 dílů.

 

Články odjinud