Komiks: 300

Komiks: 300
Sdílej
 
O čem se zmínit nejdřív? O bitvě u Thermopyl, nebo o Franku Millerovi? Oba pojmy jsou tak proslulé, že by možná stačila jen prostá rovnice Thermopyly + Miller = 300.

Comics Centrum

OBLÍBENÁ TŘÍSTOVKA

300, mezi fanoušky přezdívaná „třístovka“, je širokoúhlý historický komiks. Z knihovny vám bude kvůli netradičnímu formátu vždycky trochu vyčuhovat, ale co jiného by na sebe mělo upozorňovat než právě 300 - komiks, který mimo jiné získal prestižní komiksovou cenu Willa Eisnera. Možná je vám to povědomé, a není divu - 300 už u nás jednou vyšla a nyní se dočkala druhého vydání (v lepší vazbě a s přebalem, s opraveným překladem a v kvalitnějším tiskovém provedení).

BEZ MILLERA ANI RÁNU

Se jménem Franka Millera budete mít spojené nejspíš komiksy série Sin City a také revoluční počin Batman: Návrat temného rytíře. 300 v Millerově tvorbě znamená nejen velký a úspěšný experiment, ale i umění, a to jak po stránce vypravěčské (umocněné studiem historických pramenů), tak po stránce výtvarné (velkolepé celostránkové „záběry“ bitev). Frank Miller dokázal, že prostě umí psát dějiny.

*****

 

Články odjinud