Týden ve světě komiksu 10. – 16. 10. 2005

Týden ve světě komiksu 10. – 16. 10. 2005
Sdílej
 
Legendární Frank Miller vytvořil další skvělou obálku pro sérii Star Batman & Robin, The Boy Wonder. Je to jeho kreslířský návrat do batmanovského světa po tříleté odmlce. Právě vyšlo: Asterix 33 - Nebe mu padá na hlavu a Spider-Man – Odhalení.

FRANK MILLER OBALIL DRUHÉ ČÍSLO ALL STAR BATMAN & ROBIN, THE BOY WONDER
Frank Miller (mj. Návrat temného rytíře) vytvořil další skvělou obálku pro svou oblíbenou sérii Star Batman & Robin, The Boy Wonder. Na obálce druhého čísla je zblízka zachycen Robin zahalený stínem Temného rytíře a pro Millera je to kreslířský návrat do batmanovského světa po tříleté odmlce. Druhá varianta obálky je dílem dvojice Jim Lee a Scott Williams.

PRÁVĚ VYŠLO: ASTERIX 33 – NEBE MU PADÁ NA HLAVU

Je to tu, dokonce ještě o nějaký ten den dříve, než bylo v oficiálním edičním plánu Egmontu avizováno: v celosvětové premiéře právě vyšel 33. díl Asterixových dobrodružství s názvem Nebe mu padá na hlavu. Autorem kresby i scénáře je – celkem logicky vzhledem ke Goscinnyho smrti v roce 1977 – Alberto Uderzo, český překlad má na svědomí Michal Lázňovský. Rozsahem (48 stran) ani formátem (a4) se album od předchozích neliší, na první pohled je však jiná úprava obálky. Osm chybějících dílů (25 – 32) Egmont postupně dovydá.
Celý Asterix česky zde.


41. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Čtyřicátý první týden roku 2005 Komiks.cz opět přešel na svou obvyklou dávku pěti článků:
Recenze V for Vendetta
Slovníček ke knize Stavba komiksu
Profil Vlastislava Tomana
Osmý díl práce Mytologické prvky v komiksu
Pozvánka na Comics Salón 2005
Všechny recenzované tituly je možné zakoupit ZDE.
PRÁVĚ VYŠLO: SPIDER-MAN – ODHALENÍ

Spider-Man pokračuje! Nejen ten klasický v Comicsových legendách, ale i ten novodobý z pera scénáristy J. Michaela Straczynského. Po Návratu, u nás vydaném před dvěma lety, přichází Crew s dalším dobrodružstvím, nazvaným jednoznačně Spider-Man – Odhalení. Kresby se opět chápe John Romita jr. a Scott Hanna a překladu 134 barevných stran Jiří Pavlovský. Nakladatel k příběhu uvádí: Na konci prvního svazku teta May pochopila, že Petr Parker je Spider-Man... Ale co bude následovat? Zabije ji to? Zabije jeho? Zabije Mary Jane? A to nemluvíme o dalších otázkách, pronásledujících našeho přátelského Spideyho ze sousedství. Jako například kam z ulic mizí bezprizorní děti, jak zmlátit někoho, kdo je nehmotný a konečně jak přežít v astrálním světě? Jak přesvědčit Billa Catese, aby ze Spider-Mana udělal maskota internetu? A především: jak zvládnout post pedagoga a dožít se přestávky? Všechny odpovědi naleznete v tomto pokračování plném silných emocí, uvěřitelných charakterů, propracovaných dialogů... a samozřejmě i nadupaných padouchů.

ARKWRIGHT: ROZSAH A OBSAH

Comics Centrum pilně pracuje na vydání knihy Dobrodružství Luthera Arkwrighta. Její formát bude 235 x 340 mm, definitivní počet stran se zastavil na čísle 288, z toho je 36 stran příloh, cenu se podaří udržet pod 1000 Kč. Obsah je následující:
Předslov Bryana Talbota pro české vydání - 9, Předmluva – 11, I.: Rozkolnická spirála – 15, II.: Petrohradská smlouva – 41, III.: Princip Ohňomrazu – 63, IV.: Černé úterý – 85, V.: Divadlo krutosti – 115, VI.: Brána vědomí – 135, VII.: Anděl osudu – 165, VIII.: Bitva o Londýn – 191, IX.: Ruka Boží – 219, Přílohy (ARKeologie, Bryan Talbot: Tvůrce komiksů, Zkratky použité v comicsu, Poznámka překladatelky, Podpis smlouvy na straně 47: Kdo je kdo, Rozbor Tarotů, Kdo je vlastně ta Okťabrjana?, Konečně úplný příběh Luthera Arkwrighta, Sníh a růže, Tod und Verklärung, Hnidopišství Lulana Cákajta, Představa Albionu, Návrat hubeného bílého rytíře, Přehled arkwrightovské kosmologie, Všehochuť, Střezte se ho, Obálky nakladatelství Vakyrie Press, Obálky Dark Horse, Arkwrightova restaurace, Zdroje reprodukcí) 247 – 283.

 

Články odjinud