Týden ve světě komiksu 14. – 20. 11. 2005

Týden ve světě komiksu 14. – 20. 11. 2005
Sdílej
 
Právě vyšlo: komiksový debut Radima Kočandrleho s názvem Dracula: Skutečný deník Jonathana Harkera a dvě alba legendárního pistolníka z Divokého západu, Lucky Luka od autorského dua Goscinny-Morris.

PRÁVĚ VYŠLO: BASKET FLORA II - DÉMON ZLOČINU KANDIDUJE

V pátek 11. listopadu proběhl od 20.00 hod. v pražském klubu Vagon koncert kapely A bude hůř a spřízněné skupiny Benjaming Band, během kterého byl pokřtěn druhý díl komiksové verze Basketa Flory Jana Pelce. I druhý díl komiksu o boji chrabrého detektiva Basketa Flory s Démonem zločinu - tentokrát s názvem Démon zločinu kandiduje - nakreslil Andrej Sujetov Kostić a vydalo nakladatelství Maťa v edici Glum.
Recenzi prvního dílu Šéf přichází čtěte zde, rozhovor s Andrejem Kostićem zde.

PRÁVĚ VYŠLO: LUCKY LUKE

Kromě nových webových stránek přináší nakladatelství Egmont v listopadu i nového komiksového hrdinu – legendárního pistolníka z Divokého západu, Lucky Luka od autorského dua Goscinny-Morris. A to hned dvě alba – Tortilly pro bratry Daltonovy a Dostavník, obě o rozsahu 46 stran formátu A4 a v překladu Michala Lázňovského. Egmont tak po Metabaronech či Nikopolovi přichází s dalším komiksovým pokusem, a to přímo s jednou z jeho největších francouzských postav (i u nás známou alespoň z TV).
O Lucky Lukovi, muži, který střílí rychleji než jeho stín, Egmont uvádí: Lucky Luke je dnes už legendární postavou francouzského komiksu. Autorem scénáře je duchovní otec Asterixe, slavný francouzský humorista René Goscinny. Lukovy příběhy (jichž je více jak 70) se odehrávají převážně na Divokém západě a hlavní hrdina se v nich za neuvěřitelných okolností setkává s plejádou falešných hráčů, zlodějů dobytka i organizovaných zločinců, vždy však důsledně stojí na straně dobra.
Fenoménu Lucky Luka se budeme podrobně věnovat.

46. TÝDEN NA KOMIKS.CZ

Také čtyřicátý šestý týden roku 2005 byl na Komiks.cz ve znamení pěti článků:
Recenze komiksové klasiky Malý Nemo
Reportáž z brněnského sletu komiksových havranů
Třetí díl teorie Filmové adaptace komiksu
Mytologické prvky v komiksu (12.)
Start soutěže s Nathanem Neverem

PRÁVĚ VYŠLO: DRACULA - SKUTEČNÝ DENÍK JONATHANA HARKERA

Nakladatelství Netopejr připravilo další komiksové překvapení české provenience. Se sloganem "Takhle to dopadlo ve skutečnosti" vychází na 170 stranách formátu A5 knižní komiksový debut Radima Kočandrleho s názvem Dracula: Skutečný deník Jonathana Harkera.

Tyto zprávy a ještě mnohem víc najdete na serveru www.komiks.cz.

 

Články odjinud