Men of War

Men of War
Sdílej
 

Hit ABC

Ve strategiích s nálepkou realtime se většinou neohlížíme na jednotlivé padlé vojáky. Bitvy jsou masakrem a se ztrátami se prostě počítá.

Tak s touhle bezohledností byste v realtime strategii Men of War daleko nedošli. Kdo hrál třeba předchozí Faces of War už tuší, odkud vůně střelného prachu vane.

Bitvy druhé světové války zde totiž nejsou obrovské a většinou dostanete pod své velení pár vojáků či kousků nějaké obrněné techniky. Každý voják má jméno, inventář, omezený počet zbraní i nábojů. V Men of War jde o detailní taktiku, čemuž je přizpůsobeno i ovládání. Své bojovníky musíte přesouvat z jednoho krytu do druhého, chránit si boky a třeba nenechat přiblížit nepřátelskou pěchotu ke svým tankům.

Stačí jeden granát a máte zničené pásy, které se pod palbou sakramentsky špatně opravují. Tohle zaostření na jednotlivé chlápky i techniku na bojišti se nám hodně zamlouvalo, přestože se tím značně zvýšila obtížnost. Ale nejsme přeci žádné slečinky, ale tvrdí velitelé ne?

Parádní je rozmanitost prostředí a možnost jeho zničení. Hra vás za Rusy protáhne peklem východní fronty, s Němci zažijete výsadek na Krétu, se Spojenci pak pouštní bitvy. V Men of War lehce kazí dojem občas se podivně chovající umělá inteligence. Na druhou stranu si zaslouží pochvalu za zprostředkování dosti nevšedního válečného zážitku.

Hodnocení: 82%
+ propracovaná taktika boje a nutnost pečovat o každého vojáka, různorodá prostředí, několik hratelných národů, zábavné mise, tuny techniky i zbraní, zničitelné prostředí, multiplayer
- nepřítel občas nabíhá přímo před hlavně, obtížnost
Výrobce: Best Way
Web:

(www.menofwargame.com)





V příštím čísle ABC budeme znovu válčit. Těšte se na recenzi strategie Company of Heroes: Tales of Valor


Co se hraje


The Wheelman

Vin Diesel je správný řízek. Svou slávu si vybudoval nejen v akčních filmech, ale i hrách.

Vzpomeňte na vynikající střílečku The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay. A teď ho zde máme v herní podobě znovu. Šílené automobilové honičky po Barceloně a vybuchující káry policajtů i nepřátel - to je The Wheelman.

Vy se ujmete role agenta Milo Burice (v podání Vin Diesela), který má za úkole se infiltrovat do zločineckého podsvětí. Milo Buric je machr přes auta a tak počítejte, že většinu hry strávíte právě za volantem. Budete převážet tajné zásilky, zdrhat před policajty, ničit auta nepřátelských gangů nebo převážet uprchlé vězně.

Zapomeňte na realistické chování aut. Tady s ním dokážete provádět divoké manévry. Jednoduše se třeba otočíte o 180 stupňů a při jízdě vzad rozstřílíte dorážející protivníky. Lze také zpomalit čas a přesně mířit. Divoké tempo nekazí ani zničení vašeho auta. Pokud je poškozeno, dokážete v jízdě přeskočit do jiné káry nebo na motorku a pokračovat v ďábelské krasojízdě.

Ve hře The Wheelman nehledejte propracovaný příběh, ani realistické chování aut či nepřátel. Charisma Vin Diesela, výbušná akce a hratelnost míchající ingredience Drivera, Pursuit Force a trochu GTA však dokáže drapnout a nepustit.

Hodnocení: 79%
+ vysoké tempo akce a divoké honičky aut, kaskadérské kousky, atmosféra, Vin Diesel v hlavní roli
- poměrně krátké, průměrná grafika
Výrobce: Tigon Studios / Starbreeze
Web:

(http://wheelmangame.uk.ubi.com)






Na co se těšit

Arma 2

Hráli jsme Arma 2! Vydavatel nám poskytl speciální preview verzi hry s několika misemi, včetně části kampaně.

Musíme říci, že z této realistické vojenské simulace a pokračovatele Operace Flashpoint máme dobrý pocit. Zaujala nás například volnost v plnění úkolů, kdy vám velitel zadá cíle a je zcela na vás, jak a v jakém pořadí je splníte.

K dispozici při tom máte vrtulník, obrněnce i minomety. Nadšeni jsme byli také z strategického režimu, kdy neovládáte jen členy týmu, ale řídíte postup několika jednotek. Jde o parádní strategickou nástavbu. Vizuální i zvuková stránka hry je také pochoutka. V létě se těšte na exklusivní recenzi!

Proč se těšit: realistická vojenská simulace, volnost v plnění úkolů, skvělá grafika i zvuky, mnoho zbraní, tanků, letadel a dalších techniky, propracovaná kampaň, multiplayer.
Datum vydání: léto 2009
Výrobce: Bohemia Interactive
Web:

(www.arma2.com)







Herní zprávy


Pro Evolution Soccer 2010

Fotbalisti budou mít na podzim svátek - vyjde nový díl simulace Pro Evolution Soccer 2010. Ten se ponese ve znamení větší kontroly nad mužstvem.
Očekáváme i značně vylepšenou grafiku či umělou inteligenci. Sledujte

(www.pesunites.com)



Age of Conan zdarma!

MMORPG (Massive-Multiplayer Online Role-Playing Game) Age of Conan Hyborian Adventures nemělo tak velký úspěch, jak se čekávalo. Ale i přesto to je jedna z nejlepších her žánru MMORPG. Nyní je k dispozici její sedmidenní zkušební verze, kterou lze stáhnout ze stránky

(www.ageofconan.com/trial/) Ovšem počítejte s tím, že má velikost 13GB!

 

Články odjinud