Elektronický zázrak - Detektor lži, pohybu i alarm

Elektronický zázrak - Detektor lži, pohybu i alarm
Sdílej
 
Vašich dotazů na kreativní hračky dostáváme hodně. V redakčním testu jsme se podívali na elektronickou stavebnici Boffin a pozvali jsme k tomu i několik čtenářů ABC.


Elektronická stavebnice Boffin přišla na trh loni. Hned jsme si ji do redakce pořídili, vyzkoušeli jsme ji a v ABC č. 24/2008 o ní informovali i vás. Limitované množství stavebnice Boffin 300 nabízíme jako dárek pro nové předplatitele ABC, více informací najdete ZDE.

Testuje redakce


Stavebnice Boffin se prodává ve třech provedeních - verze 100, 300 a 500 podle počtu projektů, které si můžete sestrojit. My jsme testovali Boffin 300. Protože nikdo z nás není zkušený elektrotechnik, návod, který je součásti balení, šel z ruky do ruky a všichni ho pochopili. Nejčastěji zaujal projekt číslo 123 - detektor lži.

Taková šikovná věcička se hodí denně. Byli jsme nadšeni i ze světelného hudebního rádia nebo ze symfonie policejního auta. A teď si představte, že ze stavebnice můžete podle návodů sestavit přes 300 projektů. Zaujalo nás, že si dokonce můžete vymyslet i své vlastní projekty a zveřejnit je na internetových stránkách firmy. Zde naleznete například návod, jak zničit celou stavebnici. Ale vzhledem k tomu, že je vážně dobrá to opravdu nikomu nedoporučujeme!

Testují čtenáři


Do redakce přišli stavebnici otestovat David, Jakub, Mikuláš a Honza z pražského gymnázia Budějovická v Praze 4. Fyziku a elektrotechniku zrovna nemilují a trochu s obavami se pustili do studování návodu. Rozhodli se pro projekt zvuky vesmírné bitvy a po několika minutách se redakcí rozléhaly nelidské tóny. Bylo jasné, že u jednoho projektu nezůstane. Stejně jako nás, i kluky zaujal detektor lži, měli ho sestavený snad ještě rychleji než vesmírnou vřavu. Test provedli nejen na sobě, ale i na redaktorech ABC. Naštěstí lžeme jen výjimečně!

Konečný verdikt


Práce s návodem byla velmi srozumitelná. Projekty se sestavovaly snadno a vždy bezchybně fungovaly. Práce se 60 součástkami, které balení obsahuje, byla jednoduchá a přehledná. I zabalení je zpět do krabice se obešlo bez větších přehmatů. Jedinou nevýhodou, kterou jsem na výrobku shledali, byl fakt, že musíte stále produkty rozdělávat a stavět nové, lepší, dokonalejší. Za redakci ABC dáváme výrobku jedničku!


Honza (13 let)

Líbí se mi, kolik kombinací hra nabízí. Určitě bych si sestavil detektor lži, hodil by se mi domů i do školy. Stavebnici bych doporučil všem kámošům.

Mikuláš (13 let)

Já bych si určitě složil AM rádio a detektor lži. Vyzkoušel bych ho na sestře. Stavebnici bych si přál pro sebe, přijde mi nápaditá a zábavná.

Jakub (13 let)


Stavebnici bych doporučil všem od 12 do 70 let. A je jedno, jestli jsou to holky nebo kluci. Sestavil bych si detektor pohybu a dal bych si ho ke dveřím pokoje, aby mi tam nikdo nelezl. Myslím, že by Boffin byl i hezký dárek.

 

Články odjinud