Marosana camp 2009 - Adrenalin v hledáčku

Marosana camp 2009 - Adrenalin v hledáčku
Sdílej
 
Máte rádi adrenalinové akce a ještě víc své sjezdové kolo? Právě pro vás je tu další ročník MAROSANA CAMPU.


Zkušení rideři, jako jsou Damjan Siriški, Majkl Matys, Filip Matuš, Kamil Tatarkovič, vás na něm naučí, co ještě neumíte. Kdyby to bylo pro vás příliš adrenalinu, jistě vám bude vyhovovat fotografická odnož této akce. V prostředí UMF bikeparku Dolní Morava, kde se celý týden prohánějí jezdci Marosana Campu na kolech, probíhá instruktážní výuka adrenalinové fotografie.

Přímo na trati mají fotocampeři pod dohledem profesionálního fotografa možnost vyzkoušet si záblesková světla, zapůjčit si fotoaparáty a další techniku nezbytnou pro focení v terénu. Ani letos nebudou chybět workshopy - například spolupráce fotografa s jezdcem, tisk fotografie, záblesková světla v terénu i ve studiu aj.

Letošní Marosana


Vítek Ludvík, z jehož agentury camp před rokem vznikl, pozval letos ke koučování ikonu české sportovní fotografie Petra Hoffelnera. Jako novinku si pořadatelé připravili soutěž v oboru komerční fotografie. Campeři, kteří se do této soutěže zapojí, dostanou zadání od jednotlivých firem zastoupených na Marosaně. Jejich úkolem bude vytvořit fotomateriál podle zadání.

Vítěz bude odměněn VIP cenou sponzora. Například vítěz lifestylového fota pro firmu FOMEI získá kromě zajímavých cen možnost navštívit firmu a vyzkoušet její produkty přímo v ateliéru. Vybraná fotografie bude navíc použita k propagaci výrobku, vždy s uvedením jména autora. Právě vaše fotografie může být na obalu výrobku nebo na reklamních materiálech.

Profesionálem díky campu


Jedním z těch, kteří se v loňském roce proháněli s aparátem na krku po kopcích v okolí Kralického Sněžníku byl Tomáš Sekanina ze Šumperka. Odmalička ho bavil sport, hlavně kolo BMX. Jenže strach z úrazu rostl, a tak zvolil možnost zůstat u kol, ale s fotoaparátem v ruce. Tomáš loni dobře poslouchal koučovy rady, nevynechal žádný workshop, který na kempu proběhl, a dnes je oblíbeným fotografem nejen na Dolní Moravě. Přestože ho focení chytlo teprve před dvěma lety, do jeho záběru se mu čím dál častěji stavějí opravdové hvězdy.


Rozhovor s fotografem Tomášem Sekaninou

Jak ses dozvěděl o Marosana campu?


Často trávím víkendy v UMF parku na Dolní Moravě, ať už na kole nebo s foťákem. Zaslechl jsem, že se něco chystá. Pak jsem si koupil ABC s Bikovou školou Petra Krause a tam jsem se dozvěděl podrobnosti.

S jakým vybavením ses na camp hlásil?


Mám zrcadlovku a základní sadu objektivů, nic luxusního. Rád jsem využil možnost vyzkoušet aparát OLYMPUS E-3 se vším všudy, v terénu a za různých podmínek.

Měl pro tebe camp zásadní význam?


Určitě, před kempem jsem si jen tak cvakal, teď o sobě můžu říct, že vím, co dělám, a proč a jak to vyjde.

Která část programu tě zaujala nejvíc?


Možnost focení se zábleskovými světly, instruktáž přímo na kopci a večer konzultace nafoceného materiálu. Parádní bylo taky focení freeridu nahoře pod Kralickým Sněžníkem. Super byl workshop od Fomei, kteří přivezli tiskárnu, a mohli jsme si fotky hned vytisknout. Na campu je výjimečné to, že máš celý týden na kopci hvězdy české bikové scény. Taky snídat vedle mistra světa není špatný pocit.

Máš ve focení nějaký vzor?


Mým vzorem je Vítek Ludvík, občas jsme se potkali na Dolní Moravě a jeho fotky se mi líbí. Díky kempu jsem poznal taky Roba Trnku a jsem moc rád.

A co úspěchy?


Po kempu jsem si troufnul na focení několika závodů, fotil jsem s ridery Majklem Matysem a Damjanem Siriškim, a protože se to povedlo, objevily se moje fotky v časopise Dirtbiker.

Pojedeš na Marosanu i letos?


Jasně, nic lepšího jsem v oboru adrenalinové fotky neobjevil.


Marosana camp 2009

Camp se koná v termínu 25. 7.-1. 8. 2009 v areálu UMF bikeparku na Dolní Moravě, jeho cena je 8500 Kč.
Zahrnuje ubytování, plnou penzi, dopravu v rámci výuky, zapůjčení fototechniky firem Fomei a Olympus a účast na workshopech zahrnutých v programu. Informace a přihlášky na marosana2009@atlas.cz.

 

Články odjinud