Anketa: Hlasujte o nejzábavnější seriál všech dob!

Anketa: Hlasujte o nejzábavnější seriál všech dob!
Sdílej
 
Seriály, které vám potrápí bránici a vyhlášení ankety o nejzábavnější sriál všech dob...

 

 

Vyhlášení ankety o nejzábavnější seriál všech dob

Na konci slavnostním ceremoniálu vyhlásili Bart s Lisou hned dvě ankety, které potvrdí nebo vyvrátí jejich pozici nejzábavnějšího seriálu všech dob, což Bart komentoval slovy: „Vymyslel snad někdo někdy lepší hlášku, než Polib mi šos?“ Jestli si myslíte že ano, máte šanci mu to vyvrátit. O vítězi totiž rozhodnete právě vy přímo na našem webu, kde nyní najdete dvě ankety o nejzábavnější seriálovou postavu všech dob a nejzábavnější seriál všech dob. Hlasování bude ukončeno 30. 10. 2009 a slavnostní vyhlášení najdete v některém z dalších čísel. Dejte světu vědět, co vás baví!

 

 

Mighty Boosh (2004)

Země původu: Velká Británie

Tenhle seriál se dá popsat dvěma slovy: totální úlet. Pestrobarevný koktejl hudby a animace, kořeněný mnohdy nesmyslnými dialogy a šílenými charaktery. Dva nerozluční kamarádi Vince a Howard prodávají ve vetešnictví Nabootique, který vlastní šaman Naboo praktikující opravdovou magii.

Sluhu mu dělá Bollo, gorila která po večerech roztáčí vinylové desky jako DJ v Londýnských klubech. Celý seriál vytváří v podstatě jen jeho dva hlavní představitelé Noel Fielding a Julian Barrat, jeden dělá animace a kostýmy, druhý hudbu. Tenhle humor není pro každého, ale když mu přijdete na chuť, chytne vás a nepustí.

Vince Noir •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC


Griffinovi (1999)

Země původu: Amerika

Griffinovi jsou v současnosti asi největší konkurence Simpsonů a v obou seriálech je to čas od času znát. Sem tam se totiž objeví scénka, ve které jeden paroduje druhý. Obecně platí, že Griffinovi jsou syrovější a bláznivější. Obtloustlý táta Peter je trochu hňup, Lois spořádaná manželka, dcera Meg a syn Chris občas prohodí nějakou hlášku, ale jinak jsou vcelku normální. Ale co jednoleté batole Stewie, které vše sarkasticky komentuje a sní o zotročení lidstva, a pes Brian, který se chová jako odměřený třicátník, rád debatuje o životě a kouří doutníky? To je trochu jiná káva než Simpsonovic Spasitel, jehož největším trikem je honění se za vlastním ocasem.

Griffinovi sledujte každý den od 19.00 na Prima Cool

Stewie Griffin •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC


Black Books (2000)

Země původu: Velká Británie

Představte si knihkupectví, jehož majitel nesnáší lidi a ještě víc ty, kteří si v jeho obchodě kupují knihy. Najdete ho v Londýně a jmenuje se Black Books. Vlastní ho podivín Bernard Black, kterého nevidíte jinak než s cigaretou v jedné ruce a sklenkou vína v druhé. V obchodě zaměstnává ještě pomocníka Mannyho, ke kterému se chová jako macecha k desetiletému dítěti. Tuhle dvojku doplňuje ještě Fran, která není schopná navázat jakýkoliv kontakt s kýmkoliv jiným kromě těchto individuí a tento fakt ráda utápí ve víně. Silná trojka nemyslíte?

Emanuel Manny Bianco •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC


It Crowd (2006)

Země původu: Velká Británie

„Dobrý den, IT oddělení. A zkoušel jste to zapnout a vypnout?“ Tohle je nejčastější věta, která se ozve z telefonu, když se vám něco stane s počítačem a vy potřebujete odborně poradit. A většinou taky poslední. A kdo jsou vlastně ti podivní lidé na druhém konci drátu, z kterých si pořád někdo utahuje? Říká se jim „ajťáci“ a většinou žijí ve sklepě.

Tedy ale alespoň ti ze seriálu IT Crowds. Roy, Moss a jejich šéfová Jen, která je bez problémů schopna uvěřit tomu, že celý internet se dá schovat do bedýnky velikosti krabice od bot, na kterou je třeba být velmi opatrný. Co kdyby se s tím internetem přeci něco stalo?!

It Crowd •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC



Červený trpaslík (1988)

Země původu: Velká Británie

Lister je poslední žijící člověk ve vesmíru a všechen svůj čas tráví s kočkou, která se evolucí vyvinula v člověka, androidem Krytonem, hologramem Rimmera, nejotravnějšího člověka ve vesmíru, a Holym, palubním počítačem s IQ 6000. K tomu přičtěte, že tahle parta uvězněná ve vesmírném korábu Červený trpaslík nemá problém s cestováním z dimenze do dimenze, z jedné reality do druhé a pak ještě do třetí, nebo tam a zpět v čase, a vyjde vám kultovní seriál se vším všudy. Červený trpaslík patří k tomu nejvtipnějšímu, co kdy na televizích obrazovkách běželo.

Červený trpaslík •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC


Futurama (1999)

Země původu: Amerika

Druhé dítě autora Simpsonů Matta Groeninga se povedlo a někteří dokonce tvrdí, že Simpsonovi překonalo. To je trochu přitažené za vlasy, ale historky ze vzdálené budoucnosti rozhodně nedostatkem humoru netrpí. Zoufalý poslíček Fry se nešťastnou náhodou dostane do roku 2999 a získá práci poslíčka na trochu jiné úrovni – meziplanetární. A v budoucnosti potkal například i „Homerovo dvojče“ Bendera, což je robot, který ze všeho nejradši flámuje a balí holky. Futurama je jen o něco málo horší než nejlepší animovaný seriál všech dob, a to není zas tak špatné, ne?

Bender Bending Rodriguez •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC


American Dad! (2005)
Země původu: Amerika

Simpsonovi mají „svoji“ Futuramu, Griffinovi zase Americkýho tátu. Tým, který kreslil Griffinovi, se nedohodl s televizními producenty na pokračování seriálu, a začal se věnovat novému projektu American Dad! Nakonec se ale přišlo na to, že dobré jsou oba seriály a v Americe teď běží zároveň. V seriálu opět narazíte na humor, který je drsnější než ten „simpsonovský“ a rodinný rámec táta (Stan pracuje pro CIA), máma (Francine je kupodivu v domácnosti) a děti Hayley (18) a Steve (14) doplňuje ryba Klaus a trochu sebestředný ufon Roger, který nedávno oslavil 1600. narozeniny.

Pokud zadáte do vyhledavače Google.com jméno svého oblíbeného seriálu spolu se slovem online a budete hledat jen ve stránkách psaných česky, máte velkou šanci, že najdete stránky, které nabízejí možnost seriál s českými titulky sledovat bez nutnosti stahování.

 

American Dad! •  Foto © 20th Century Fox a Archiv ABC


Klasika žánru

Možná vám pojem Monty Python nic neříká, ale vězte, že mezi komediálními seriály je to legenda. Tahle skupinka komiků si na televizních obrazovkách odbyla premiéru v roce 1969 a od té doby se jejich skeče staly synonymem pro suchý anglický humor. I když Pythonů bylo dohromady jen šest, dokázali zahrát nepřeberné množství rolí a to i ženských, třebaže všichni byli muži. Podobný přístup dnes můžeme vidět například v současném britském seriálu Mighty Boosh. A když vám nebudou stačit všechny díly jejich televizní show (vyšlo jich celkem 45, můžete se vrhnout na jeden z jejich pěti celovečerních filmů. Pro začátek můžeme doporučit třeba Život Briana nebo Monty Python a Svatý Grál. A pozor na králíka s červenýma očima!

 


 

 

 

Články odjinud