Peníze v kapse 6: První bankovní účet

Peníze v kapse 6: První bankovní účet
Sdílej
 
Pokud se chystáte na brigádu, je bankovní účet prakticky nezbytnost. A pokud ne, i tak se vám bude hodit. Proč? Prozradíme v tomto dílu seriálu Peníze v kapse.

MINULE Jak si přivydělat?

Pro zaměstnavatele je většinou daleko snazší posílat brigádníkům peníze na účet, než je vyplácet v hotovosti. Může se proto stát, že pokud budete na hotovosti trvat, omezíte si možnost výběru brigády. A pokud je váš jediný příjem kapesné? Peníze si na své konto zkrátka budete posílat sami přes pokladnu v bance nebo o to požádáte rodiče.

První kontakt

V obou případech vám osobní účet prospěje, protože se s ním hodně naučíte. Při jeho výběru si zkusíte porovnat nabídky různých bank a zvolit variantu, která pro vás bude nejlepší. Založení účtu pak pro vás bude možná úplně první samostatný kontakt s bankou, ať už si ho založte přes internet nebo si zajdete na pobočku vámi zvolené banky. Druhá možnost je podle nás o něco výhodnější: O svém účtu budete jednat "naživo" a v průběhu hovoru s bankéřem si můžete nechat vysvětlit spoustu věcí. Ať tak či tak, ztratíte prvotní ostych, který je úplně přirozený, a další kroky v bankovním světě, kterým se dříve či později stejně nevyhnete, pro vás budou o to snadnější.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

 

Články odjinud