Velká podzimní soutěž

Velká podzimní soutěž
Sdílej
 
Podzim láká k vycházkám. Určitě jste si všimli, jak se listy různých stromů barví různými odstíny. Některé jsou žluté, jiné měděné, další šarlatově červené. Poznáte, který list je ze kterého stromu?


Soutěžní úkol - 1. kolo

Váš první úkol bude sebrat na vycházce několik listů, které se vám nejvíc zalíb, nejvíc vás zaujmou. Ale pozor, musíte umět pojmenovat nebo doma dodatečně určit strom, ze kterého pocházejí! Do naší soutěže budete potřebovat listy nejméně tří druhů, které bezpečně poznáte. Doma listy vylisujte, za čtrnáct dní budou suché a vy se ve druhém kole soutěže dozvíte, co s nimi.

Jak listy vylisovat


Rozhodně ne v knize, knihy se tím ničí, a navíc jejich papír špatně vstřebává vlhkost. Nejvhodnější jsou k tomuto účelu staré noviny, jimiž nasbírané listy proložíte. Knihami, nejlépe velkoformátovými na křídovém papíře (jsou hodně těžké), pak celou složku novin s listy jen zatížíte.


Ceny

1. domácí kino Panasonic SC-PT150
2. železniční model Royal Express
3. autodráha MarioKart DS
4. elektrická stavebnice Boffin 500

5.-7. skateboard Airwalk
8.-10. Lego Bionicle


Pravidla soutěže

Soutěž má dvě kola, řešení celé soutěže pošlete najednou až po zadání druhého soutěžního úkolu v ABC22. Výhry posíláme poštou. Úplná pravidla soutěží jsou na www.iabc.cz v sekci Soutěže.