Neratovický papír 2005

Neratovický papír 2005
Sdílej
 
Tradiční soutěž a výstavu papírových modelů s bohatým doprovodným programem pořádá ve dnech 18.-19.11.2005 AVZO Neratovice a DDM Neratovice ve spolupráci s CPM, o.s. v prostorech DDM Neratovice.

Pohárová soutěž českých papírových modelářů č. III, soutěžní sezóna 2005/2006
Soutěž je otevřena pro všechny věkové i oborové kategorie papírových modelů, tzn. MŽ pro modeláře do 12 let, SŽ pro modeláře od 13 do 15 let, J pro modeláře od 16 do 18 let a S pro modeláře od 19 let s modely techniky a architektury (MDT – malá dopravní technika, VDT – velká dopravní technika, PT – pásová technika, LKT – letecká a kosmická technika, L – lodě, MA – malá architektura, VA – velká architektura). Hodnocení soutěže dle pravidel CPM. Hlavní rozhodčí soutěže: Jan Bruthans

Pro zájemce o soutěže ve standardu CPM připomínáme, že:

• Soutěžit v nepřítomnosti je povoleno (tzv. proxy), přihlášení a doručení modelů před datem oficiální přejímky je ovšem možné pouze na základě předchozí dohody s pořadatelem
• Modely je možno přihlásit přímo na místě po vyplnění soutěžní přihlášky a zaplacení startovného
• Do soutěže je možno nasadit po jednom modelu v dané kategorii, maximálně však 3 modely od jednoho soutěžícího
• Do soutěže je možno přihlásit pouze takový papírový model, který je zařaditelný do některé z uvedených oborových kategorií. Na tomto modelu je akceptován libovolný rozsah případných úprav, i tzv. „prvostavbové” modely. Soutěžící deklaruje v čestném prohlášení, že přihlašuje do soutěže „papírový” model (tzn. model, při jehož stavbě byl použit papír jako majoritní stavební materiál)
• O zařazení do věkové kategorie je rozhodující pouze rok narození soutěžícího
• Pořadatel si vyhrazuje právo na slučování kategorií v případě menšího počtu soutěžících než 5
• Hodnoceny budou všechny přihlášené modely a dosažené bodové zisky budou započítány do Poháru ČPM v sezóně 2005/2006
• Oceněni budou modeláři na prvních třech místech v dané kategorii na základě dosaženého bodového zisku, a to minimálně medailí a diplomem (…jistě něco ještě přidáme :-)
• Podat protest proti hodnocení rozhodčích je možno po zveřejnění předběžné výsledkové listiny ve vyhrazeném časovém limitu proti protestnímu vkladu 100 Kč (v případě vyhraného protestu se vklad soutěžícímu vrací). Na pozdější reklamace nebude brán zřetel.
• Startovné: žáci 10 Kč/model, junioři 20 Kč/model, senioři 30 Kč/model.



Volná soutěž papírových modelů

Soutěž je otevřena pro všechny papírové modely bez omezení. Hodnocení modelů diváky na speciálních hodnotících listech. Modely se budou hodnotit v kategoriích: 1) technické modely, 2) architektonické modely, 3) diorámata a krajinné celky. Do hodnocení jsou automaticky zařazeny všechny postavené papírové modely ve výstavních prostorech DDM! Stavitelé nejlépe hodnocených modelů budou oceněni. Pro stavitele modelu s nejlepším hodnocením je připravena speciální cena Best of Show.


TANKOGRAD 2005 - speciální veřejná soutěž

Soutěž pro všechny šikovné papírové modeláře. Vyberte si některý z papírových modelů vydavatelství Parodia podle níže uvedeného seznamu a zúčastněte se veřejné soutěže TANKOGRAD 2005 v rámci akce NERATOVICKÝ PAPÍR 2005.
Do soutěže je možno přihlásit libovolný počet modelů tanků z uvedeného výběru. Do soutěže budou přijaty pouze solitérní modely (tzn. ne diorámata). Věkové kategorie: A – mladý modelář (do 14 let věku), B – ostatní. Startovné – zdarma. Ze soutěžních modelů vybere komise rozhodčích 3 nejlépe postavené modely v dané věkové kategorii v rozdělení: 1 – ruské stroje, 2 – německé stroje. Stavitelé vítězných modelů budou odměněni hodnotnými cenami.
Vybírat můžete z následujících titulů: T-34/76, KV-1, Jagdtiger, Stug IIIG, Kingtiger, Panther F a G.


Časový harmonogram akce a organizační pokyny

Pátek 18.11, 15–21 hod.
• Přejímka soutěžních i výstavních modelů
Sobota 19.11, otevřeno pro veřejnost 9–15 hod.
• Přejímka modelů do speciálních pořadatelských soutěží a na výstavu: 8-12 hod.
• Časový prostor na podání protestů v rámci Pohárové soutěže: 8–9 hod.
• Prezentace všech soutěžních a výstavních modelů, práce neratovických modelářů a autorů, prodej papírových modelů českých i zahraničních, antikvariát – po celou dobu trvání akce
• Divácké hodnocení prezentovaných modelů: 9-13 hod.
• Slavnostní vyhlášení výsledků akce: od 14 hod.

Papírové modely na výstavu jsou vítány a jejich počet není omezen (snad jen kapacitou sálu, která není nekonečná :-). Komerční aktivity nejsou v prostorech DDM povoleny (netýká se modelářských prezentací jednotlivců, klubů a aktivit spolupořádajících organizací). Pořizování audiovizuálních záznamů je povoleno. Přístup na neveřejné hodnocení pohárové soutěže v noci z pátku na sobotu je možný pouze po předchozí dohodě s pořadatelem. Expozici rozměrnějších exponátů a speciální požadavky, prosíme, projednejte v dostatečném časovém předstihu s pořadateli. Vstupné na akci: jednotné vstupné 20 Kč/osobu, rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti) 50 Kč. Zdarma členové CPM, všichni soutěžící, vedoucí modelářských klubů, modeláři s papírovým modelem na výstavu a osoby s výškou do 140 cm.

Těšíme se na vaši účast a srdečně vás zveme na Neratovický Papír 2005!

Bližší informace:

Václav Jančata, tel. 602 485 512, e-mail: vjancata@volny.cz
Milan Tesař, tel. 603 508 566, František Pokorný, tel. 606 511 539
Prezentace akce také na internetových stránkách: www.cpm.cz, www.modelex.net a www.papermodel.cz