Astro Racers: O2-Rival RTX

Astro Racers: O2-Rival RTX
Sdílej
 
Připravili jsme pro vás sérii sci-fi letounů, které se účastní meziplanetárních závodů Astro Racers. Tři. Dva. Jedna... START!

 

Připravili jsme pro vás sérii sci-fi letounů, které se účastní meziplanetárních závodů Astro Racers. Všechny podrobnosti ze zákulisí tohoto podniku najdete na webu abicko.cz. Kromě dalších modelů se v příštích číslech ABC můžete těšit i na soutěž inspirovanou závody Astro Racers. Budeme hrát o tři digitální fotoaparáty s kamerou!,

Astro Racer číslo 2

Team Rivalů a jejich pilot Nick Sorensson. Šestatřicetiletý pilot pochází ze Švédska, nyní žije na severoamerickém kontinentu. Vítěz závodu WFR s rychlostí 905,667 km/hod. Druhé místo v Canon derby SX a třetí místo v Agados Trophy. Nick je obklopen týmem stavitelů letounů, restaurátorů a fandů historie říkající si Rivalové. Jeho závodní stroj proto nebude nic jiného než další z řady úspěšných a nadupaných mašin označený jako Rival RTX. Láska k benzinové éře se odrazila i v designu posledního Rivala. Inspirace vozy pohybujícími se po zemi za pomocí kol je evidentní.

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Díly 1 a 13 podlepte čtvrtkou (gramáž přibližně 200 g/m2). Díl 1 nepodlepujte celý, ale jen ve tvaru písmene T mimo plochy boků, které budete ohýbat (orientujte se podle návodné kresby).

2. Jednotlivé díly vystřihněte.

3. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

3. Jednotlivé díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Na neslepený podlepený díl karoserie 1 přilepte kabinu 2 a bočnice kabiny 3, 4. Za kabinu nalepte sání motoru 5. Až nyní díl 1 vytvarujte a slepte. Z vnitřní strany dílu 1 přilepte v přední části díly 6, 7 a v ocasní části díly 8, 9.

2. Na celek nalepte boky 10 a 11. V zadní části stroje přilepte vyústění motoru, díl 12. Vzniklý celek uzavřete přilepením vyztuženého podvozkového dílu 13. Díly k sobě lepte pečlivě a dejte pozor, aby se uzavíraný celek nekroutil.

3. Z dílů 15, 16 slepte přední nárazník a nalepte ho na přední část karoserie 1.

4. Na přední část nově vzniklého podvozku nalepte přistávací nohy 17 (2x). Nohu 14 nalepte do tvarového hloubení v zadní části letounu na díly 12, 13.

 

Závody Astro Racers začínají

Závody Astro Racers začínají

Požární vozidla z Káraného

Požární vozidla z Káraného

Angličáky nebo vraky? Zprasená autíčka jsou prostě parádní

Angličáky nebo vraky? Zprasená autíčka jsou prostě parádní

Klíčová slova:
astro racers, vystrihovanka, rival