09-D9 Racer

09-D9 Racer
Sdílej
 
Série vystřihováněk Astro Racers pokračuje. Kromě dalších modelů se v příštích číslech ABC můžete těšit i na soutěž!

 

V ABC č. 10 vyšla první vystřihovánka ze série sci-fi letounů, které se účastní meziplanetárních závodů Astro Racers. Všechny podrobnosti ze zákulisí tohoto podniku najdete na webu abicko.cz. Kromě dalších modelů se v příštích číslech ABC můžete těšit i na soutěž inspirovanou závody Astro Racers. Budeme hrát o tři digitální fotoaparáty s kamerou!

09-D9 Racer

D9 Racer je letoun vyrobený za pomoci umělé inteligence, která jediná zbyla po dopadu trosek mimozemské lodi na zemi před 77 lety. Inteligence oslovující sebe sama jako ERA, byla uznána živou bytostí o 12 let později a rok na to se mohla účastnit prvního závodu Astro Racers v dějinách. Letoun je řízen derivátem této inteligence, takzvanou závodní matricí (Racing matrix). Zajímavostí je, že tento stroj nemá bezpečnostní EEV systém, protože na palubě není koho zachraňovat. V případě zničení stroje je „vědomí“ přeneseno do zálohy, která cestuje společně se zázemím jednotlivých týmů, popřípadě je ztraceno. Letoun má výhodu v tom, že nemusí nést podporu života pro pilota a jeho konstrukce je tímto značně zjednodušena.  Číslo 9 v tomto závodu nemá ERA náhodou. Stále se najde osm pilotů a strojů, co ji dokáží porazit. I přes svoje propočty a kalkulace rizik nemá dle jejích slov ten správný „lidský instinkt“, který by jí dopomohl k vítězství, ale závody samotné shledává „veskrze zábavné“. Cizí jí nejsou ani pocity jako uznání a zadostiučinění.

 

 

PŘÍPRAVNÉ PRÁCE

1. Jednotlivé díly vystřihněte.

2. Hrany, jež budete tupým nožem rýhovat z líce tisku, jsou zakresleny čárkovanou čarou (- - -), papír ohněte lícem od sebe. Hrany, které budete rýhovat z rubu tisku, jsou kresleny čerchovanou čarou (-.-.-), papír ohněte lícem k sobě.

3. Jednotlivé díly lepte pomocí chlopní. Umístění dílů je vyznačeno v místě přilepení shodným číslem.

 

NÁVOD NA SLEPENÍ

1. Vystřihněte a narýhujte díl karoserie 1. Po částečném slepení uzavřete jeho přední část dílem 5, spodní část dílem 2 a zadní část dílem 3. Dbejte při tom na geometrii celého dílu. Pro úspěšné uzavření trupu jako poslední nalepte díl 4. Vlepením optického senzoru 6 a přistávací nohy 7 je hlavní trup hotov.

2. Na díl 1 vlepte nosníky motorů 9 a 10, na nosníky nalepte stabilizační křidélka 11. Na spodní část trupu umístěte kontejner 8. 3. Na boky nosníků 9, 10 nalepte motory. Motor 12 patří na nosník 9 a motor 13 na nosník 10. Na motory nalepte gelové kanystry 14 (4x) a přistávací nohy 15 (2x).

 

Závody Astro Racers začínají

Závody Astro Racers začínají

Astro Racers: O2-Rival RTX

Astro Racers: O2-Rival RTX

Den ve stavu beztíže: Jak se žije na vesmírné stanici

Den ve stavu beztíže: Jak se žije na vesmírné stanici