Zlatý oříšek ABC: Kdo zvítězil?

Zlatý oříšek ABC: Kdo zvítězil?
Sdílej
 
Čtenáři časopisu ABC vybrali vítěze ankety Zlatý oříšek ABC. Mezi 21 soutěžícími byly jednotlivci i skupinky, tanečníci, autoři vesmírné základny i motokrosový závodník. Kdo z nich zvítězil?

Autoři vesmírné základy? Motokrosový závodník? V čtenářské anketě Zlatý oříšek ABC zvítězili kutilové, kteří si vždy vědí rady! Klub malých Debrujárů ze Stříbra se baví pokusy s fyzikou a celý rozhovor s nimi si můžete přečíst tady:

Zlatý oříšek ABC: Klub malých Debrujárů baví pokusy s fyzikou

Zlatý oříšek ABC: Klub malých Debrujárů baví pokusy s fyzikou

„Bereme vědu zábavným způsobem. Není jen učení vzorečků, ale vlastně můžeme hrát i různé hry a učíme se zábavnou formou,” říká jeden z Debrujárů. Ve vědeckém kroužku si už vyzkoušeli třeba pokus Hrnečku vař s reakcí peroxidu vodíku a manganistanu draselného, která vyvolá masivní množství kyslíku a z baňky se rázem kouří. Nebo vyrobili ve vodě neviditelné perly.

Zlatý oříšek ABC pro Debrujáry

Soutěž Zlatý oříšek vybírá nejtalentovanější děti z České republiky už od roku 1998. Každoročně vyhlásí několik vítě-zů, kteří obdrží trofej – keramickou sošku ptáčka se zlatým oříškem v zobáčku.

Klub malých Debrujárů (průměrný věk 13, Stříbro) soutěží v anketě Zlatý oříšek čtenářů ABC, zajímají se o fyziku a dělají zábavné pokusy •  Zlatý oříšek

Ábíčko k soutěži patří také už hezkou řádku let. Z finalistů předchozího roku vždy oceníme jednoho, který získá Zlatý oříšek čtenářů časopisu ABC. A jak ho vybíráme? Necháváme to na čtenářích. Všech 21 finalistů z předchozího roku představíme čtenářům na našem webu abicko.cz. Čtenáři mají celé letní prázdniny na to, aby hlasováním určili jediného výherce. Nutno dodat, že soutěží jednotlivci i kolektivy, takže vítězem může být i skupina dětí.

Přesně to se stalo také letos, kdy jste nejvíce hlasů dali Klubu mladých debrujárů ze Stříbra. Nevíte, co jsou debrujáři? Kutilové, které baví různé pokusy a tvoření. Sošku a předplatné časopisu ABC převzali na návštěvě naší redakce z rukou předsedy správní rady Nadačního fondu Zlatý oříšek Jiřího Kotmela. Gratulujeme!

Nové ABC: Nadace, světélkující savci a mnoho dalšího

Nové ABC: Nadace, světélkující savci a mnoho dalšího

ABC uvádí speciál Vesmír

ABC uvádí speciál Vesmír

Česká hra ArtFormer plus karetka jako dárek v novém ABC

Česká hra ArtFormer plus karetka jako dárek v novém ABC