Diskuse k článku
Tady skutecne neslo o zavist, vubec ne o nejake vyhrozovani soudem, to jsem vubec nemyslel. Urcite nema cenu rusit vysledky, to by vyvolalo jeste vetsi problemy a velke zklamani rady lidi, kteri vyhrali podle pravidel vyhodnoceni, ktera ostatne jsou v zasade stejne dobra jako pravidla zadani, az na to ze jsou odlisna.
Chtel jsem jen vedet proc se pravidla zmenila, kdyz byla v zadani popsana tak presne. A taky me zajimalo, zdali je to mozne. Mam nejake neurcite povedomi, ze jsou nejake predpisy, ktere urcuji pravidla verejnych soutezi organizovanych pravnickymi osobami - jestli pravidla umoznuji zmenu vyhodnoceni oproti zadani atd. Taky jsem chtel upozornit, ze nam se tato zmena nelibila, coz se asi nelibila vice lidem. Doufam ze se redakce ABC treba pouci z reakci ctenaru a pristi soutez by mohla byt bez teto chyby.
Prave to vazeni 150 cisel najednou v zadani delalo soutez taky zajimavou - misto vylosovani z velke rady stejnych odpovedi by zalezelo na tom, jak by kdo dokazal odhadnout chybu pri mereni jedno cisla ABC atd.
Kontaktoval jsem marketingového managera s dotazem, zda-li by mi poslal scan notářského zápisu. Vcelku pružně jsem dostal odpověď a kupodivu i ten požadovaný scan ( DĚKUJI) z něj vyplývá, že bylo opravdu váženo jedno číslo a násobeno 150. Takže proti pravydlům celé soutěže. No uvidíme jak se redakce ABC zachová. Domnívám se, že by celý experiment a vyhodnocení melo být zopakováno.
Nevím no, moc se mi tomu nechce taky věřit..zvlášť když jsem mezi výherci viděl i dvakrát úplně stejné jméno
Ale budíž, třeba jo. Moje vážení dopadlo o 150g rozdílně, vážil jsem na třech různých váhách, možná prostě byly špatné..ale že by tolik jich bylo až tak přesné..No ono totiž každé číslo ABC má trochu jinou váhu.Manžel pracuje v tiskárně,tak mi to ,,odborně vysvětlil,,-záleží na síle papíru,množství barvy atd.My jsme vážili 10 časopisů na laboratorních váhách a vyšlo nám toto (vážily jsme po dvou časopisech)-325,2g 322,5g 323g 326,6g 327g.Takže malé rozdíly tam byly,pokud tedy redakce zvážila jen jeden časopis a vynásobila to 150x už ten rozdíl je dost velký.Souhlasím s názorem,že je to proti pravidlům soutěže.No co,hra je hra,pravidla jsou od toho,aby se porušovala.
Pokracovani (cele se to nevejde)
br />Poslali jsme tento dopis redakci ABC, schvalne jaka bude odpoved
br />