Pamatuj si mne 14 dnů
Zavazuji se dodržovat pravidla diskuse
Zapomenuté heslo
REGISTRACE
Pokud chcete přidat reakci, musíte se přihlásit do diskusního systému. Pokud u nás nejste zaregistrováni, získejte své konto jen za 30 sekund! REGISTRACE
Re: závist

Tady skutecne neslo o zavist, vubec ne o nejake vyhrozovani soudem, to jsem vubec nemyslel. Urcite nema cenu rusit vysledky, to by vyvolalo jeste vetsi problemy a velke zklamani rady lidi, kteri vyhrali podle pravidel vyhodnoceni, ktera ostatne jsou v zasade stejne dobra jako pravidla zadani, az na to ze jsou odlisna.
Chtel jsem jen vedet proc se pravidla zmenila, kdyz byla v zadani popsana tak presne. A taky me zajimalo, zdali je to mozne. Mam nejake neurcite povedomi, ze jsou nejake predpisy, ktere urcuji pravidla verejnych soutezi organizovanych pravnickymi osobami - jestli pravidla umoznuji zmenu vyhodnoceni oproti zadani atd. Taky jsem chtel upozornit, ze nam se tato zmena nelibila, coz se asi nelibila vice lidem. Doufam ze se redakce ABC treba pouci z reakci ctenaru a pristi soutez by mohla byt bez teto chyby.
Prave to vazeni 150 cisel najednou v zadani delalo soutez taky zajimavou - misto vylosovani z velke rady stejnych odpovedi by zalezelo na tom, jak by kdo dokazal odhadnout chybu pri mereni jedno cisla ABC atd.

ivan.zderadicka
17. 09. 2010 21:11
Reagovat
vyhodnocení soutěže

Kontaktoval jsem marketingového managera s dotazem, zda-li by mi poslal scan notářského zápisu. Vcelku pružně jsem dostal odpověď a kupodivu i ten požadovaný scan ( DĚKUJI) z něj vyplývá, že bylo opravdu váženo jedno číslo a násobeno 150. Takže proti pravydlům celé soutěže. No uvidíme jak se redakce ABC zachová. Domnívám se, že by celý experiment a vyhodnocení melo být zopakováno.

pruchat
16. 09. 2010 09:35
Reagovat
Nevím no

Nevím no, moc se mi tomu nechce taky věřit..zvlášť když jsem mezi výherci viděl i dvakrát úplně stejné jméno

Ale budíž, třeba jo. Moje vážení dopadlo o 150g rozdílně, vážil jsem na třech různých váhách, možná prostě byly špatné..ale že by tolik jich bylo až tak přesné..

Ale co mě zajímá nejvíc... je sms soutěž, já správné odpovědi posílal hned do druhého dne..takže mě zajímá, jestli dostanu aspoň onu medaily..

samot28
15. 09. 2010 22:31
Reagovat
Re: Nevím no

ano, mě také vyšlo o 150 g rozdílně. Něco na tomvyhodnocení opravdu bude. Ale s tím už nic neuděláme.

gottas13
16. 09. 2010 21:05
Reagovat

No ono totiž každé číslo ABC má trochu jinou váhu.Manžel pracuje v tiskárně,tak mi to ,,odborně vysvětlil,,-záleží na síle papíru,množství barvy atd.My jsme vážili 10 časopisů na laboratorních váhách a vyšlo nám toto (vážily jsme po dvou časopisech)-325,2g 322,5g 323g 326,6g 327g.Takže malé rozdíly tam byly,pokud tedy redakce zvážila jen jeden časopis a vynásobila to 150x už ten rozdíl je dost velký.Souhlasím s názorem,že je to proti pravidlům soutěže.No co,hra je hra,pravidla jsou od toho,aby se porušovala.

sacramoso
17. 09. 2010 14:28
Reagovat

Jednoduchý ten 1g váží totiž ten igelit a pak ti to už vyjde jako jim

danario
17. 09. 2010 15:12
Reagovat
Nesrovnalosti se zadanim - pokracovani

Pokracovani (cele se to nevejde)

br />
Jak je mozne, ze vyhodnoceni souteze bylo odlisne od zverejnenych podminek souteze - tj. misto zvazeni 150 cisel s presnosti na gramy jste zvazili pouze jedno cislo s presnosti na gramy a vynasobili 150 a tim prakticky znehodnotili presnost vysledku v radu 100 gramu?

Proc casopis pro kluky ( a taky trochu pro jejich tatinky) nevenoval patricnou pozornost technickym detailum vyhodnoceni - musite prece vedet, ze Vasi ctenari jsou technicky zalozeni a budou postupovat podle presnych podminek souteze, kluky, kteri se snazili presne splnit podminky souteze, tedy ziskat presne vahu 150 cisel jste vlastne diskriminovali?

Domnivate se, ze vysledky souteze jsou platne, kdyz jste provedli vyhodnoceni v rozporu se zverejnenym zadanim souteze (nejsem pravnik, ale myslim, ze zde jsou nejake legislativni podminky pro verejne souteze)?

Dekuji za odpovedi.

ivan.zderadicka
15. 09. 2010 21:59
Reagovat
Nesrovnalosti se zadanim

Poslali jsme tento dopis redakci ABC, schvalne jaka bude odpoved

br />

Vazena redakce Abicka,

rad bych se Vas zeptal na podminky vyhodnoceni souteze "Honba za pokladem", ktera probihala pres letosni prazdniny.
Se synem jsme objeli vsechna mista a musim rici, ze jsme si to uzili. Samozrejme, ze syn se tesil, ze by mohl vyhrat, ja jsem byl spise skepticky, protoze jsem si myslel, ze rozhodne presne mereni vahy 150 cisel ABC c.14 a tam pak budou rozhodovat desetinky gramu.
Zverejneny vysledek na webu me trochu prekvalil, cituji
br /> "Pod notářským dohledem byl zvážen výtisk ABC č. 14 včetně všech příloh.
Hmotnost 150 ks je 24 900 g.
Předplatitelé časopisu ABC měli v ABC přílohu navíc. Pod notářským dohledem byl zvážen výtisk ABC č. 14 určený předplatitelům včetně všech příloh.
Hmostnost 150 ks je 26 100 g."

Z vysledku je zrejme, ze bylo zvazeno pouze jedno cislo a to s presnosti na jeden gram. Ale v podminkach souteze, zverejnenych v ABC c. 14 pisete
br /> "Hmotnost 150 cisel vydani casopisu ABC c.14 vcetne priloh bude zjistena experimentem, kdy 150 techto cisel ABC bude zvazeno v mistnosti s beznou pokojovou teplotou a vlhkosti a to v pritomnosti notare, ktery o vysledku experimentu vyhotovi notarsky zapis."

To je samozrejme ale zcela odlisne od zvazeni jedno cisla, s presnosti na gramy a vynasobeni 150. My jsme se snazili mit mereni co nejpresnejsi (nekolik mereni) a pak pracovat s presnosti na desetiny gramu tak, abychom byli co nejblize zadani - kdy kazda setina gramu se promitne do vahy 150 cisel v gramech. Tim jsme pak samozrejme byli trochu odlisni od vysledku, kdy jste v rozporu se slibenym merenim provedli neco zcela jineho -tj. zvazili pouze jedno cislo, zaokrouhlili na gramy a pak vynasobili 150.

Jak uz jsem napsal, soutez jsme si uzili a kazda soutez ma sve viteze a porazene, nicmene tato zasadni nesrovnalost ve vyhodnoceni souteze me mrzi, muzete mi tedy prosim odpovedet na nasledujici otazky
br />
Jak je mozne, ze vyhodnoceni souteze bylo odli

ivan.zderadicka
15. 09. 2010 21:55
Reagovat
Rodina

Dobrý den chtěl bych se zeptat proč tam máte 4 výherce ze stejné rodiny díky za odpověď (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N) (N)

aragon226
15. 09. 2010 19:44
Reagovat
Taky si myslým

Přesně tak takové hry jsou lehce zmani­pulo­vatel­né,a­le že až tak moc to bych nikdy neřekl souhlasím že se tady určitě objeví výmluvy abc ale tohle jak to !***y! překračuje hranice.

poimlp
15. 09. 2010 19:36
Reagovat
1 | 2 | 3 | 4 | 5