Kachlíčkový květináč

Sdílej
 
NÁPAD Krásná květina nejlépe vynikne v krásné váze. To platí nejen o řezaných kyticích, ale i o pokojových rostlinách. Jednoduchou úpravou můžete z běžného květináče z pálené hlíny udělat originální umělecké dílo.

Potřeby

PotřebyKvětináč z pálené hlíny (velikost zvolte podle rostliny, pro kterou bude určen), několik barevných dlaždiček (dají se koupit ve stavebninách jako zbytky za pár korun), kladivo, dřevěné prkýnko, lepidlo na dlažice (stačí i herkules), miska z umělé hmoty, cement nebo šedivá sádra, voda, ochranné brýle, štětec a houbička.

Výroba

Kachlíčkový květináčNa prkýnku roztlučte dlaždičky na malé kousky. Použijte ochranné brýle, protože od dlaždiček mohou odletovat ostré úlomky. Vzniklé kousky dlaždic nalepte na květináč tak, aby mezi nimi vznikly mezery široké asi 2 - 3 mm. Nechte pořádně zaschnout, abyste měli jistotu, že se kousky neodlepí. Poté v umělohmotné misce smíchejte vodu s cementem na řidší kaši. Jsou-li v cementu hrudky, pořádně je rozdrťte. Kaši nanášejte štětcem do spár mezi dlaždičkami a vlhkou houbičkou spoje uhlazujte, čímž se špinavé dlaždičky i čistí. Zbytkem cementu zarovnejte vršek květináče, aby zmizely ostré hrany, a nechte pořádně vyschnout.