Shadow of the Colossus

Sdílej
 

PS2 adventuraPokud se ohlédnete za všemi úspěšnými herními tituly poslední doby, zjistíte, že většina z nich je pokračováním svých slavných předchůdců. Někdy to až vypadá, že tvůrcům došly originální náměty.
Přestože Shadow of the Colossus vychází z legendární hry ICO, rozhodně není jejím pokračováním. Právě naopak. Dokazuje, že i dnes je možné vytvořit zcela neobvyklý projekt, který nemusí jen kopírovat osvědčené principy.
Mystický příběh pojednává o chlapci, kterému bohové slíbí, že navrátí život jeho zemřelé dívce. On však pro ně musí zabít šestnáct podivných a obrovitých tvorů. Jejich velikost a síla ve vás vzbudí téměř posvátný respekt. V originální a s ničím nesrovnatelné bitvě šplháte po tělech obrů, snažíte se udržet a zároveň najít jejich zranitelná místa.
Kouzlo hry spočívá i v hledání těchto obrů. Na koni projíždíte působivě ztvárněnou krajinou, překonáváte skály, lesy, různá bludiště a jiné nástrahy. Je až neuvěřitelné, jak nádherně může vypadat prostředí v konzolové hře, a zároveň to dokazuje ještě stále dobrou výkonnost Playstation 2.
Shadow of the Colossus je exkluzivní kousek s nepřekonatelnou atmosférou, grafikou a hratelností, který nemá konkurenci. Doporučujeme!

5/5
Výhody: atmosféra, grafické zpracování, originální souboje s obřími tvory
Nevýhody: poměrně obtížná zdolání některých tvorů, vyžadující přesnost a bezchybné načasování pohybů

Výrobce: Sony Computer Entertainment
Web: http://www.us.playstation.com/Content/OGS/SCUS-97472/Site/