Assassin’s Creed

Assassin’s Creed
Sdílej
 

Hit ABC

Assassin’s Creed se už několik měsíců potuluje po konzolích. A teď konečně docválal také na PC.


Pouze lehce vylepšený, zato s českým dabingem. Připravte se na výpravu do slavných měst jako Damašek nebo Jeruzalém v dobách bojů křesťanů s muslimy. Píše se rok 1911 a vy se převtělujete do osoby zabijáka Altaira, člena obávané sekty hašašínů. Před vám stojí úkol zlikvidovat důležité osoby a tím ukončit válku mezi oběmi náboženstvími.

Assassin’s Creed je rozhodně velmi neobvyklý titul. Už jen exotické prostředí středověkých měst, ztvárněné pěknou a přitom hardwarově nenáročnou grafikou, vás dostane. Altair se dokáže pohybovat nejen v ulicích, ale svědčí mu i akrobatické lezení po stěnách, římsách a skoky po střechách. Než se rozhodne, kam půjde, musí v každé misi zjistit, kde se cílová osoba ukrývá. Je nutné nastražit uši a poslouchat rozhovory, sem tam ukrást nějaký dokument či někomu pomoci a získat od něj informace. Pobyt ve městech neustále znepříjemňují vojáci, kteří detekují jakékoli podezřelé chování nebo páchané násilnosti.
Foto

Jakmile víte, kde se cíl nachází, vyrazíte k němu, odstraníte ho, porvete se s vojáky a utečete z města pryč. Bohužel je scénář každé mise takto neměnný a časem vás to může otrávit. My jsme si však Assassin’s Creed užili a ocenili jsme celkově jednoduché ovládání a hlavně unikátní středověkou atmosféru.
Foto

Hodnocení: 80

Výhody: atmosféra středověku, život ve městě, akrobatické lezení, jednoduchý soubojový systém, pěkná grafika
Nevýhody: opakující se scénář misí a úkolů
Výrobce: UbiSoft Montreal
Web:

(assassinscreed.uk.ubi.com)





Co se hraje

Trackmania United Forever


Když letos v létě zavítáte do svého oblíbeného obchodu s videohrami, může vás krabice s názvem Trackmania United Forever lehce zmást. Titulů, které začínají slovem Trackmania, je hodně. Navíc se teď na internetu objevila bezplatná hra Trackmania Nations Forever, najdete ji třeba na

(www.trackmania.com)


Foto

Abychom v tom tedy měli jasno, Trackmania United Forever je souhrnný balík všech komerčních dílů Trackmanie, které dosud vyšly. Ideální volba pro každého, kdo tuhle závodní šílenost nikdy nehrál. V ní budete na stovkách tratích bojovat o nejlepší časy, poměřovat je se závodníky z celého světa nebo si to s nimi můžete rozdat v on-line závodech. Nosníkem Trackmanie je také editor tratí. Trackmania United Forever má vylepšenou grafiku, zjednodušený editor, nové tratě, prostředí a herní mody.

Pokud vlastníte Trackmania United, není nutné si krabici s přidaným slovem Forever kupovat. Stačí si stáhnout objemný patch a hra bude rázem kompatibilní i s bezplatnou verzí Trackmania Nations Forever. Ta obsahuje kompletně nové prostředí stadionů, 65 tratí a je určena především k mezinárodnímu soutěžení. Parádní zábava a zcela zdarma. Pokud nevlastníte žádnou placenou verzi Trackmanie, United Forever vám doporučujeme také.
Foto

Hodnocení: 80
Výhody: obrovské množství tratí, editor, multiplayer a mezinárodní žebříčky, napínavý boj o každou sekundu
Nevýhody: vlastně jen souhrn všech předchozích Trackmanií
Výrobce: Nadeo
Web:

(www.trackmania.com)






Na co se těšit

Mirror’s Edge


Víte, co je parkour? Celkem nový sport, ve kterém jde o umění překonávat překážky. Jeho vyznavače najdete především ve velkých městech. Něco podobného zažijete také ve hře Mirror’s Edge, kde budete skákat po střechách, přecházet po laně, sjíždět zábradlí nebo šplhat po stěnách.
Foto

V Mirror’s Edge nepůjde však o sport. Jako kurýrka Faith budete muset po městě doručovat zprávy mezi různými znepřátelenými organizacemi a všichni vám samozřejmě půjdou po krku. Neobejdete se tedy beze zbraní a bojového umění. Unikum hry spočívá i v tom, že při soubojích a jiných akcích uvidíte své nohy a ruce. Což není pro FPS střílečky běžné.

Proč se těšit: unikátní městské prostředí, adrenalinové přesuny, široká škála pohybů a možností, jak překonat překážky, viditelné nohy a ruce
Datum vydání: zima 2008
Výrobce: DICE
Web:

(www.on-mirrors-edge.com)






Herní zprávy

Doom na Zemi

O titulu Doom se po jeho třetím a opět úspěšném vydání moc nemluvilo. To se teď ale mění! Jako kus krvavého masa pro žraloky hodil id Software mezi své fanoušky informaci, že na Doom 4 se pracuje a že se bude odehrávat na Zemi. Bohužel nic podrobnějšího zatím není známo, ani datum vydání.

Tři hodiny Portalu navíc


Dohráli jste Portal? Bezpochyby ano. Jeho hraní si můžete prodloužit třeba balíkem 40 úrovní, což dělá zhruba tři hodiny zábavy při proskakování portálů. Jde o úrovně z flashové verze Portalu
Web:

(http://tinyurl.com/38nqye)



Konvertované do originálního 3D Portalu. Stahujte na
Web:

(http://portalmaps.wecreatestuff.com)

(40 MB)