Skateboardová pohotovost 1

Skateboardová pohotovost 1
Sdílej
 
Vše, co jste chtěli vědět o skateboardingu, ale báli jste se zeptat.


Na vaše všetečné otázky ohledně skateboardingu odpovídá jeden z nejlepších českých skateboardistů Tomáš Vintr.

Tomáš Vintr (27)


Oblíbený trik: Ollie, Kickflip, BS Tailslide a vlastně všechny ostatní triky
Oblíbené filmy: Starsky & Hutch, L.O.R.D, Lord Of War
Koníčky: skateboarding, snowboarding a cestování


Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak se mám oblékat jako skejťák a jestli nevadí, když jezdím na neznačkovém skatu. Taky by mě zajímalo, jak správně dotáhnout treky? Předem díky.
Lukin


Čau Lukine, oblékat se jako skejťák, znamená oblékat se pohodlně. Nejde o to, vypadat jako kluk ze skateovýho videa. Skate je hlavně o volnosti, takže pokud je ti něco pohodlné a cítíš se v tom dobře, nenech se nikým odradit. Na značce skateboardu nezáleží, dokud se nezačneš učit těžší triky. K tomu budeš potřebovat skateboard vyrobený profesionální firmou. Zajdi do skateshopu a řekni, že chceš levný, ale kvalitní skate na začátek. A treky si utáhni tak, aby ti to bylo opět sedělo a dobře se ti zatáčelo. Čím jsou treky volnější, tím lehčeji skate zatáčí.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám správně dopadnout na kick flip. Přetočím ho v pořádku, ale skoro vždycky dopadne přede mě a otočí se asi o 40 stupňů.
Díky Vojta


Ahoj Vojto, na kick flip musíš mít hlavně dobrou stabilitu a být se svým skatem důkladně seznámen. Pokud máš jistotu při ollie a pop shuvitu, měl by ti jít i kick flip. Pokud jsi tyhle triky přeskočil, doporučuji se jim věnovat a s kickflipem počkat. Hodně trpělivosti a vrácených triků!

Ahoj jezdím už měsíc a už umím i nějaký ten trik, ale ještě jsem se nenaučila pořádně brzdit. Mohli byste mi poradit jak na to?
Díky Zuzana


Brzdit na skateboardu můžeš různě, nejčastější ale je, že přeneseš svojí váhu na zadní nohu, kterou položíš celou plochou chodidla na zem a broušením podrážky zpomaluješ. Dalším způsobem je brzdění "špičkou boty" zadní nohy. Obe nohy jsou pořád na skatu, zadní nohu dáš na hranu skateboardu a špičkou boty brousíš o zem. Podle toho jak přitlačíš, tak silně budeš zpomalovat.

Vaše otázky, fotky, videa a tipy posílejte na adresu ondrej.horak@ringier.cz, a do předmětu napište SKATEPARK