Legoland: ABC na návštěvě Lego ráje

Legoland: ABC na návštěvě Lego ráje
Sdílej
 
Víte, jak daleko je nejbližší Legoland? Z Prahy to je asi tak pět hodin cesty po dálnici směrem na západ. Fakt tak blízko. A tak video reportážní jednotka ABC vyrazila na návštěvu Lego ráje.

 

Velkou a barevnou bránu s nápisem Legoland najdete u německého města Ulm. A uvnitř? Tam je kostek, až vám z toho zhranatí oči! Kromě klasických staveb z miliónů kostiček tu jsou největšími lákadly speciální horské dráhy a atrakce, ve kterých si přijdete jako v Lego světě – jako kdyby se kostky zvětšily a vy se stali legáčky. Můžete su užívat všechna dobrodružství, která obvykle vidíte na přebalech Lego krabic. A to je něco pro vás i pro nás!

Video reportáž:  ABC na návštěvě Lego ráje

Video se připravuje ...

Na návštěvě Legolandu • Zdroj: ABC/Pavel Dobrovský

Legolandy celého světa

Dohromady je na celém světě pouze šest Legolandů (sedmý se brzy otevře v Dubaji) a ten německý patří k s rozlohou 43 hektarům k těm největším. V následujících devíti letech se ale dočkáme ještě větších: korejská verze bude mít kolem 130 hektarů a obří budou také Legolandy, které vznikají v Japonsku, New Yorku a poblíž čínské Šanghaje. Výstavba celého parku není levnou záležitostí. Třeba příprava terénu a vybudování atrakcí v korejském Legolandu vyjde na téměř sedm miliard korun.

Leg(o)race

Legoland kupodivu nepatří přímo fabrice Lego, ale spravuje je britská společnost Merlin. Ta se snaží, aby návštěvníci našli ve všech Legolandech podobné atrakce a nikdo tak nepřišel zkrátka. Narazíte třeba na atrakce odehrávající se v Lego City nebo mezi piráty, na středověkých hradech nebo dokonce pod vodou či v džungli.

V našem videu uvidíte všechno, co nás v německém Legolandu dostalo – ale všímejte si všech detailů, protože z nich poznáte mnohem víc, než co stačíme říci. Jediné, co nám chybělo, byla plocha věnovaná Minecraftu. Vždyť ten už je také z Lega, tak by v Legolandu neměl chybět!

Video reportáž:  ABC v továrně na výrobu Lego kostek

Video se připravuje ...

byli jsme tam! • Zdroj: ABC

Více o Lego najdeš tady

Reportáž z porodnice minifigurek: „My jsme všichni Lego.“

Reportáž z porodnice minifigurek: „My jsme všichni Lego.“

Kostkománie 2016 v  Lipnu: Hranatá Lego slast

Kostkománie 2016 v Lipnu: Hranatá Lego slast