King Kong se vrací - Nový film od režiséra Pána prstenů

Sdílej
 

Režiséra filmové trilogie Pán prstenů Petera Jacksona přivedl k filmařině starý film King Kong z roku 1933, který viděl, když byl malý. Po svém vítězném tažení světem se nyní Jackson rozhodl vrátit ke King Kongovi a natočil jeho novou verzi.

Ještě delší

Říká se, že nový King Kong měl trvat hodinu a půl. Říká se také, že když Jackson změnil stopáž snímku na tři hodiny, přijeli mu to zatrhnout šéfové filmového studia. A stejně tak se říká, že byli natolik okouzleni tím, co jim režisér pustil, že by mu povolili hodin třeba pět.

Ještě větší

Není divu, Peter Jackson má za sebou už tři tříhodinové snímky. Nepochybujte o tom, že zvládne i čtvrtý. Z Pána prstenů si vzal na natáčení King Konga novozélandské trikové studio Weta a také herce Andyho Serkise, který v Pánovi prstenů zpodobnil Gluma. V King Kongovi Serkis „nehraje“ nikoho menšího než samotného Konga. Technika je přitom stejná – Serkisovo tělo i obličej jsou pokryty množstvím senzorů, které jeho pohyby přenášejí na virtuálního opičáka.

Ještě hubenější

Existuje mnoho důvodů, proč půjde o zajímavou podívanou. Tak třeba sám King Kong, obří gorila s uraženým zubem. Nebo dinosauři. Zapomeňte na tyranosaura z Jurského parku, protože Kong vám představí pár nových kamarádů. Ale důvod za všechny je režisér Peter Jackson, který se z nezávislého filmaře vypracoval na ikonu světové kinematografie. O jeho snaze natočit skvělý film vypovídá i fakt, že při natáčení King Konga zhubl o třicet kilogramů.



Nesmíte minout

Pravidelně doplňované deníky z natáčení King Konga jsou k dispozici na adrese s všeříkajícím názvem Kongisking.net.