Slečna z greenu – O golfu s Klárou Spilkovou

Slečna z greenu – O golfu s Klárou Spilkovou
Sdílej
 

Kláře Spilkové je sice pouhých jedenáct let, ale už dnes je ve světě českého golfu nepřehlédnutelná. Tato výřečná a veselá holka s mimořádným talentem nechala své vrstevníky daleko za sebou a na golfové turnaje nastupuje s dospělými hráčkami.

Většina lidí má golf zařazený mezi sporty pro starší pány. Jak se v takovém prostředí cítí jedenáctiletá holka, jako jsi ty, Kláro?
Myslím, že to tak není. Golf je sport jako každý jiný a určitě jej hraje i spousta žen. A zrovna tak na hřišti potkáte i děti. Je pravda, že kluků je výrazně víc, ale i u nás se najdou malé holky.
Jak ses ke golfu dostala? Vybrala sis ho sama, nebo jej hráli rodiče?

U nás v rodině s tím začal můj starší brácha. Táta golf trošku hrával, ale od té doby, co jsem začala já, už nehraje. Já jsem začala před sedmi lety a věnuju se mu víc než bratr, takže dneska jsem ho už výkonnostně předehnala.
Táta tedy nehraje ani s tebou?

Ne. Ale většinou mě vozí na tréninky, kde na mě pokaždé čeká.
Golfový trénink si dost dobře neumím představit. Odehrává se vždycky na hřišti, nebo má i jiné součásti, jako je například běhání?

Většinu hodin trávím na hřišti běžnou hrou, kterou pak s trenérem vyhodnocujeme. Pak trénuju odpaly na driving rangi a dost důležitou součástí je trénink puttování (patování) a chipování (čipování) na speciálních tréninkových greenech.