Monstra versus vetřelci

Monstra versus vetřelci
Sdílej
 

Doba kamenná

STOLNÍ HRA - BUDOVATELSKÁ STRATEGIE


V této hře se staráte o pravěký kmen. Každý ž hráč začíná s pěti pralidmi, kteří pro něj pracují. Těží suroviny, loví a sbírají plody nebo pracují na polích. Civilizační body potřebné k vítězství může kmen získat také za postavené budovy, za objev písma, rozvoj léčitelství, hrnčířství, sochařství a hudby. V chýši pak mohou dva členové kmene přivést na svět potomka a tím rozšířit kmen.

Hra končí, civilizační, když dojdou civ balíček budov ní karty nebo když ž j je jeden balí na herním prázdný. Spočítají se civilizační ním plánu. S body kmen s nejvyšším počtem a k vítězí! Pravidla jsou snadno pochopitelná, takže hrát může opravdu každý. Doba kamenná pobaví celou rodinu a určitě jen tak neomrzí.



HODNOCENÍ: 95 %

+ PROVEDENÍ, HRATELNOST, NÁPAD
- CHYBÍ PROPRACOVANĚJŠÍ MOŽNOSTI ZÁŠKODNICKÉ TAKTIKY

MINDOK
POČET HRÁČŮ 2-4, OD 10 LET
DOBA HRANÍ: 60-90 MIN

TOMÁŠ TVRDÝ




Epic
KNIHA - SCI-FI / DOBRODRUŽNÁ


Původně to byla zábavná on-line hra, kterou si lidstvo krátilo během dlouhé cesty při hledání nové planety místo s zničené Země, ale to už dnes skoro nikdo neví. Skupina mocných ovládá pomocí hry Epic veškeré obyvatelstvo o Nové Země, každý člověk se musí denně na několik hodin n připojit. Jen vítězství ve virtuální aréně mu umožní získat t prostředky na živobytí. Prostí lidé však zvítězí jen málokdy, nemají potřebnou výzbroj ani magické síly, neznají tajné kódy umožňující skoky do dalších úrovní hry.

Zlom nastane v okamžiku, kdy svůj život v aréně prohraje nadaný žák Erik. Musí si zvolit novou virtuální postavu. K úžasu všech zavrhne válečníky či mágy a ve hře začne vystupovat jako půvabná dívka Rosela.
V této podobě získává nečekané vlastnosti a dovednosti, které jí a jejím přátelům umožní porazit dosud neporazitelné vládce planety, najít tajný klíč i centrální počítač a zmanipulovanou hru Epic jednou provždy ukončit.


HODNOCENÍ: 80 %

+ ORIGINÁLNÍ PŘÍBĚH, STUPŇOVANÉ NAPĚTÍ
- POMALEJŠÍ ZAČÁTEK

ALBATROS 2009, 360 STRAN
AUTOR: CONOR KOSTICK
PŘEKLAD: KLÁRA PETŘÍKOVÁ

ZDE




MOJE KNÍŽKA, MŮJ FILM

Honza, 12 let

Mám rád fantasy, přečetl jsem třeba celého Harry Pottera. Je v ní spousta prostoru pro představivost. Z filmů se mi hodně líbí animované, asi ze stejného důvodu - takový film má spoustu možností, které hraný film nemá.


Monstra versus vetřelci
KINO TIP - ANIMOVANÝ / DOBRODRUŽNÝ


Myslíte, že monstra jen boří domy a způsobují katastrofy? Tak to se pořádně mýlíte! Tato podivná partička příšer je naopak jediná šance na záchranu Země. Když na zemském povrchu přistane nezničitelná vesmírná loď s nepřátelsky naladěnými mimozemšťany, nenajde se nikdo jiný, kdo by proti nim měl šanci. Skupinu neohrožených příšer vede obří žena Susan, která vyrostla do nebeských výšin po zásahu meteoritem.

Můžete se těšit i na celou řadu dalších podivných hrdinů: na geniálního vědce Dr. Švába, rybího muže, monstrózní larvu nebo želatinového B. O. B. Animovaný snímek inspirovaný béčkovými sci-fi filmy z padesátých let vznikl v dílnách studia DreamWorks a je to první velkorozpočtový animovaný film, který byl vytvořen přímo pro 3D kina.


BONTONFILM, USA 2009, 94 MINUT
REŽIE: ROB LETTERMAN, CONRAD VERNON
NEVIDĚLI JSME

JOSEF CIPRA