Kam s tím? NEJ Webová úložiště

Kam s tím? NEJ Webová úložiště
Sdílej
 
Vypalování na cédéčka je out! Teď se ukládá do cloudu!

 

 

Dříve jsme si naše fotky, videa, dokumenty, prostě všechna potřebná data vypalovali na CD. Poté přišla doba flashek a externích disků. A co dnes? Svá data můžeme ukládat na webová úložiště na cloudu. Jaké to má výhody?

Odkudkoliv a kdykoliv

Vypalování na CD není vždy tím nejlepším a nejrychlejším řešením a u flashek hrozí, že si ji můžeš zapomenout. Webové uložiště jsou místa, kde můžeš svá data nahrát na internet a mít k nim přístup odkudkoliv a kdykoliv. Vše je rychlé a pohodlné. Jakmile si nahrajete fotku, během okamžiku k ní máte přístup ze svého notebooku, tabletu i mobilu. Není to úžasné?

Existuje mnoho webových úložišť, která nabízí ať už zdarma nebo za malý poplatek gigabajty místa a synchronizaci na všech platformách. Proto je dobré se seznámit s těmi nejúspěšnějšími:

 

Dropbox

Nejznámější a nejpoužívanější webové uložiště. Dropbox je skvělou službou, která podporuje všechny operační systémy včetně mobilních. Zdarma dostaneš 2GB místa pro své data a pozváním kamarádů to můžeš navýšit o dalších 16GB. Dropbox je považovaný za nejpřehlednější ze všech služeb. Nevýhodou jsou drahé placené balíčky – ovšem s až 2000GB.

OneDrive

Webové uložiště od firmy Microsoft si získalo velkou oblibu. Windows 8/8.1 a nejnovější Windows 10 již mají toto uložiště plně zabudované. OneDrive si lze také stáhnout na Mac, mobilní telefony a dokonce konzoli i Xbox. Zdarma budeš mít k dispozici 15GB a pomocí bonusů můžeš dostat dalších 15GB navíc! V placeném balíčku nabízí Microsoft 100GB za 46 Kč! Velikou výhodou je kompletní počeštění.

Google Drive

Původně šlo hlavně o online office, ale později se z Google Drive stalo plnohodnotné webové uložiště. Díky jednomu učtu, máš přístup na emaily, fotky a data. V balíčku zdarma dostaneš 15GB, za poplatek můžeš koupit až 30 TB! Google Drive je samozřejmě dostupný pro Mac i mobilní operační systémy.

iCloud

Apple nezůstal pozadu a přišel s vlastní webovým úložištěm. iCloud je stále ještě ve vývoji a nedosahuje takových kvalit jako konkurence. Jeho nevýhodou je také jeho zaměření pouze na produkty firmy Apple (i když pro jiné operační systémy existují aplikace). Ovšem na jablečných zařízení funguje skvěle. Pokud vlastníte IPhone, iPad nebo MacBook budete mít své kontakty, dokumenty, emaily vždy u sebe ať jste kdekoli. Zdarma ti Apple poskytne 5GB a za 20 euro můžeš mít až 1 TB.

 

Více o cloudu:


Cloud gaming: Herní předpověď... bude oblačno

Cloud gaming: Herní předpověď... bude oblačno

Co říká Ray Kurzweil o nanobotech? Díky cloudu budeme bohy

Co říká Ray Kurzweil o nanobotech? Díky cloudu budeme bohy

Klíčová slova:
komp, aplikace, cloud, software, pocitace
 

Články odjinud